Hírek

Dupla KALAPÁCS buli Debrecenben

Debrecen az egyetlen város, ahová speciális dupla műsorral készülünk idén. Minden barátunkat szeretettel várjuk eme 4 jelentős album születésnapját vagy éppen bemutatóját ünneplő jubileumi koncertekre!”

A Kalapács név és ez a pár szavas hivatalos bevezető talán éppen elég is lenne ahhoz, hogy Debrecen és környéke rockerei, illetve metalosai január 12-én és 13-án is a Roncsbár felé vegyék az irányt, de azért emlékezzünk meg azért mind a négy albumról egy pár mondatban!

A dupla buli első napján a Kalapács 6. saját lemeze (ha a régi Gép dalokat tartalmazó ‘Első merénylet’ lemezt nem számítjuk), az ‘Apokalipszis’ és az Ómen ‘magnum opus’ alkotása, az ízig-vérig Heavy/Power Metal alapmű ‘Jelek’ album lesz terítéken. Félelmetes kimondani is, de már az Apokalipszis lemez is 10 éves, így ezen anyag kedvelői biztosan nem fognak csalatkozni az első napban, hiszen jó pár, azóta klasszikussá érett dal felcsendül majd a lemezről.

Az Ómen 4. lemezéről, az idén 25 éves ‘Jelek’ albumról pedig talán nem is kellene semmit írni, számtalan legendás dal szerepelt az anyagon, amiket gyakorlatilag kötelező ismerni minden magára valamit is adó magyar metalosnak. A ‘Pokoli évek’, a ‘Kurva vagy angyal’, a ‘Ne a pénz…’ tökéletes alkotások és akkor a lemez nagy slágeréről, a ‘Fagyott világ’ c. dalról még nem is ejtettünk szót, arról nem is beszélve, hogy ezt a programot csakis Debrecenben adják elő a srácok! Tehát első nap a megjelenés erősen ajánlott és kötelező!

A második nap a tavalyi új, ‘Örökfekete’ c. album és az 1989-es, 3. Pokolgép lemez, az ‘Éjszakai bevetés’ lesznek a fókuszban. Az új anyagot illetően Józsiék bizonyosan nem hagynak kétséget afelől, hogy egyrészt nem adnak lejjebb a megszokott és elvárt minőségből. Másrészt az sem lehet kétséges, hogy ha ezek a dalok jelentek volna meg 30 éve, most ezeket emlegetnénk klasszikus és etalon dalokként. Minden bizonnyal idővel erről a lemezről is kitermelődik pár nóta, mely kirobbanthatatlan lesz a koncertrepertoárból, így izgatottan várjuk, hogyan vizsgáznak az új dalok élőben.

A buli másik alappillére, az ‘Éjszakai bevetés’ pedig… nos, ha a Jelekre azt írtuk, hogy egy vérbeli klasszikus anyag, akkor erre a lemezre már igazán nehéz lenne megfelelő jelzőket találni. A korszellem, amiben megjelent, ugyan össze sem hasonlítható a mai világéval, de a dalok ma is éppen olyan tökéletesek, mint anno 1989-ben. Számcímeket talán tényleg felesleges is lenne sorolni az albumról, hiszen kivétel nélkül időtálló klasszikussá nemesedett minden dal. Azaz finoman szólva is frenetikus lesz az anyag összes tételét egyben meghallgatni az eredeti énekhanggal – nosztalgia faktorral és anélkül is garantált lesz az élmény! A megjelenés ez esetben is szigorúan ajánlott és kötelező a négyzeten!

Összegezve: 12-ére és 13-ára megvan a programja minden rockernek és metalosnak, kéretik vastagon aláhúzni a két dátumot! Ne felejtsétek el: ‘a ruhám bőr és nem ballon…’, illetve jegyezze meg mindenki, hogy ‘míg a Föld kerek…’ – a folytatást nyilván tudja mindenki, várunk benneteket, találkozunk a Roncsbárban!

Január 12. (Szombat): Apokalipszis ’10’ + Jelek ’25’ – Kizárólag csak Debrecenben!
https://www.facebook.com/events/889907571207672/

Január 13. (Vasárnap): Örökfekete lemezbemutató + Éjszakai bevetés ’30’
https://www.facebook.com/events/2350258911669487/

Kapcsolódó cikkek

A nyári koncerteket Nagy Máté gitárossal tolja a Kalapács zenekar – Pénteken fővárosi buli a Barba Negrában

KMZ

“Gyönyörű ez az újjászületés…” – Kalapács klippremier: Főnix

KMZ

Kalapács 60+ Nagyfi 60 + Rudán 60 – 180 év néha több… Április 30. Barba Negra – Bemutatkoznak az est vendégzenekarai

KMZ

Kalapács 60+ Nagyfi 60 + Rudán 60 – 180 év néha több – Totális Metal nagykoncert április 30-án a Barba Negrában

KMZ

Új akusztikus albumok Kalapács Józseftől, és Rudán Joe-tól

KMZ

Kalapács József: Sok-sok közönségképpel készült szöveges videón a Szelíd metalosok – Kalapács koncertek a Barba Negrában és Londonban

KMZ

Kalapács – Rudán Joe-val közös koncertekkel és a szolnoki Metal Karácsonyon búcsúztatják az évet

KMZ

Kalapács – Különleges dalokkal veszik célba a brit szigeteket novemberben!

KMZ

Kalapács klippremier – Viczián Ottó főszereplésével készült videó a “Jekyll és Hyde” című dalhoz

KMZ

Kalapács – Dalpremier, jövő héten érkezik az Örökfekete!

KMZ

Nagyszabású Mobilmánia – Kalapács közös koncert a Barba Negra-ban, Mobilmánia Fénypokol DVD+CD megjelenés!

KMZ

Zuhanni kell! – Kalapács klippremier

KMZ

Óévbúcsúztató Kalapács Józsival és a Beatrice-vel Csepelen!

KMZ

Kalapács jubileumi évadzáró koncert – Dr. Weisz: Metal konzílium CD

KMZ

Eluralta a heavy metal a MAHASZ slágerlistáját

KMZ

Lord 40 – Kalapács 50/30: újra kiadják a jubiláló rocksztárok teljes életművét

KMZ

Kalapács Interjú

Darkjedi

KALAPÁCS – Mítosz

Darkjedi

KALAPÁCS – Életreítélt

Menegroth

Kalapács Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek