Hírek

Elindult a FEZENRE VELED közönségszavazása

fezenre veled_fekvő

Több mint 250 zenekar jelentkezett a FEZEN válogatójára

Tíz zenekar várja, hogy kikkel kell “megküzdeniük” a FEZEN Fesztiválra kerülésért. A FEZEN Fesztivál és a No Wave közös válogatója elérkezett a második fordulójához, amikor a közönség is kinyilváníthatja véleményét, és ők dönthetik el, hogy kik  kerüljenek be a FEZENRE VELED válogató élő fordulójába.

Több mint 250 zenekar jelentkezett a FEZEN és a NO WAVE közös válogatójára. Erre joggal használhatnánk azt a bizonyos gombócos közhelyet, de inkább arra kérünk mindenkit, hogy gondoljon egy számra, arra ahány perc alatt szerinte el lehet dönteni egy zenekarról, hogy továbbjusson vagy ne, majd szorozza be ezt a számot 250-nel, és ámuljon el 😀 Elég sok órát töltött a zenészekből, rádiós szerkesztőkből, fesztiválszervezőkből álló zsűri a szortírozással, de ez nagyrészt kellemes munka volt. Ha már az előbb kihagytuk, jöjjön most egy közhely: nagyon sok jó zenekar van Magyarországon. A FEZEN idén tíz zenekarnak tud a verseny keretein belül lehetőséget biztosítani, hogy bemutatkozzanak az ország egyik meghatározó fesztiválján. Az egyikük egyenesen a nagyszínpadon kap helyet, mégpedig két fő zenekar között.

Két kategóriába soroltuk a jelentkezőket (szigorú vagy laza), és csoportonként 25-25 zenekart választottunk ki. A 25-ből ötöt a zsűri, ötöt a közönség juttat a FEZEN klubos élő fordulóba (május 23-24.) így tíz-tíz zenekar küzd majd élőben a fesztiválra kerülésért. A május 23-24-i FEZEN klubos élő fordulóban minden addigi eredményt nullázunk, azaz teljesen mindegy, hogy melyik zenekar hogyan és mennyi szavazattal jutott el odáig, ott csak a helyszíni teljesítmény és a helyi közönség szavazata dönt majd.

A közönség köre éppen most zajlik; A FEZEN Fesztivál facebook oldalán május 19-én reggel kilenc óráig szavazhattok arra a zenekarra, akinek szerintetek ott a helye az élő fordulóban.

A zsűri által bejuttatott zenekarok:

Szigorú kategória
A Plateful Of Joy
AWS
faminehill
Fatal Error
Stonedirt

Laza kategória
Gyík zenekar
Nyilas Reni & Ők
Speak Up!
Watuei

A Laza kategóriában a szavazás erlindítása után jelezte az egyik zsűri által választott zenekar, hogy nem tud mégsem részt venni az élő fordulóban, így ebből a kategóriából a közönség hat csapatot választhat a zsűri négy zenekara mellé.

Kapcsolódó cikkek

Laza álmokkal és eszeveszett örjöngéssel zárult a 18. FEZEN

KMZ

Az utolsó zenerohamra készül a fesztivál

KMZ

Megbabonázta a közönséget Tarja Turunen

KMZ

Viharos rajtot vett a FEZEN

KMZ

FEZENRE VELED – kialakult a döntő mezőnye

KMZ

Ozzy gitárosa és a Hét tenger kalózai a FEZEN-en

KMZ

Déli metál a FEZEN-en

KMZ

FEZENRE Veled – a No Wave és a FEZEN közös válogatója

KMZ

A Skid Row és az Ignite is jön a FEZEN-re

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek