Hírek

Elindult a HeavyHungary.hu portál

Az energia nem vész el csak átalakul. Amikor 2019. márciusában a HangSúly Zenei Díj (Hungarian Metal Awards) tizennégy éven át tartó küldetése lezárult, már megszületett a gondolat egy átfogó információs portálról, ami a HangSúly addigi „melléktevékenységeit” helyezné előtérbe, mint az új kiadványok megjelenésének nyomon követése, illetve a magyar metalszíntér friss híreinek, aktualitásainak publikálása.

Örömmel jelentem be, hogy a mai nappal elindult a HeavyHungary.hu internetes portál, amely a metalzene bármely stílusához tartozó, akár régi, akár újabb magyar zenekarok és közönségük elsődleges információforrása kíván lenni. Folyamatosan tájékoztatni az aktuális megjelenésekről, zenekari hírekről, klip- és dalpremierekről, továbbá megosztani a magyar internetes rockmagazinok friss anyagait, interjúkat, lemezismertetőket, segíteni az információáramlást, ezzel pedig építeni a közösséget.

A HeavyHungary.hu kezdőoldalán mindig az aktuális híreket, cikkeket fogod megtalálni. Külön menüpontot kaptak a legújabb klipek és dalpremierek, hogy a hírfolyamtól függetlenül is böngészhess a friss zenék között. Ugyanígy külön menüpont alatt találod meg a frissen megjelent albumokat, EP-ket. Minden új kiadványról a lehető legrészletesebb adatlap kerül fel az oldalra. Nem csak a számlistát és a közreműködő zenészek felsorolását, hanem az album dalaihoz készült videóklipeket, az elérhető meghallgatási lehetőségeket (Bandcamp, Spotify, YouTube), továbbá az adott lemezről szóló lemezkritikákat is megtalálod egy helyen.

Az eddig a HangSúlyhoz tartozó Spotify-lejátszási lista, a Friss magyar fém, természetesen a Heavy Hungary égisze alatt működik tovább. Igaz, egyelőre a magyar bandák töredéke napra kész csak a streaming platformokon, de remélhetőleg a jövőben a YouTube mellett ide is rögtön felkerülnek a legújabb dalok, albumok. A HangSúly – Hungarian Metal Awards hivatalos honlapja, a hang-suly.hu szintén átköltözik a Heavy Hungary oldalára, hogy a múlt se merüljön feledésbe.

A jövőbeni tervek között szerepel a Heavy Hungary felületeinek többnyelvűsítése, amit a HeavyHungary.com domain alatt érhetnek majd el a nem magyar anyanyelvű érdeklődők, hogy a nagyvilág is könnyebben felfedezze a magyar metalzenekarokat. Másik fontos projekt egy magyar metal wikipédia létrehozása, amelynek anyaga már közel két éve készül, részletes zenekari biográfiákkal a legismertebb bandáktól a legutolsó demós zenekarig.

Jó böngészést és üdv mindenkinek a fedélzeten!

https://heavyhungary.hu

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek