Hírek

“Éljük át a pillanatokat, és merüljünk el a zenében!” – Megjelent a Transylvanium új nagylemeze

A bő egy évtizede indult – Transylvanium néven 2018-tól alkotó / fellépő, és abban az esztendőben a debütalbumát is kiadó – erdélyi zenekar második nagylemezével jelentkezett. Az élet íze címet kapott 12 tételes anyag egyszerre kínál hagyományos és új irányt a Transylvanium rajongóinak, és a rockzene szerelmeseinek egyaránt. Az összetett és mély mondanivalójú szerzeményeken keresztül a csapat átfogó képet fest az emberi élet különféle aspektusairól. A harmonikus dallamok és a dalszövegek egyaránt megérint(het)ik mind a fiatalokat, mind az idősebb generációt, hiszen az album szövegvilága olyan témákat érint, amelyek minden korosztály számára relevánsak. Amint Orosz – Pál Levente (ének) fogalmaz: „Ahogy a dalok egymásra találnak, úgy reméljük, hogy a hallgatók is rálelnek majd saját történeteikre és érzéseikre ezekben a dallamokban. ‘Az élet íze’ album a mi üzenetünk mindenkinek: éljük át a pillanatokat, és merüljünk el a zenében!”

Transylvanium240408

“Thököly Vajk, Palancsa Gábor és Nagyálmos Ildikó által megírt szövegek színessé és érdekessé teszik a lemezanyagot, melyet a saját, szenvedélyes, és időről-időre mély gondolatokkal átitatott saját dalszövegek egészítenek ki. Az album felépítése figyelembe veszi a hallgatók különböző hangulatait és vágyait. Az első részben a bulizósabb, könnyedebb tételek kapnak helyet, míg a második rész többnyire energikusabb hangvételű számokkal támad. Természetesen a stílust jellemző líraibb dalok is helyet kaptak korongon. Az új album nem csupán zene, hanem egy utazás is: az élet zenéje, mely mindannyiunk számára ismerős hangokat közvetít. Reméljük, hogy ezen az úton mindenki megtalálja majd a saját hangját, és a dalok által még közelebb kerülhetünk egymáshoz. Ezúttal is tudatosan terveztük a számokat, hogy a tizenkét dallal ne csak a hűséges rockrajongókat szólítsuk meg, hanem szélesebb körben is megtaláljuk a közönségünket. Bízunk benne, hogy az album mindenki számára érdekes és megkapó élményt nyújt majd, és a dalok mélyen beleivódnak majd a hallgatók lelkébe és gondolataiba. A Transylvanium mindig is a közönségének szólt, és az új lemez sem kivétel. Kóstoljatok hát bele „az élet ízébe” a Transylvaniummal! Köszönjük, hogy velünk vagytok, hogy együtt haladunk ezen az úton!” – folytatta a frontember. 

Az élet íze (2024):
1. Az élet újrakezdi
2. Jó borban van romantika
3. Az élet íze
4. Visszatérsz
5. Emlékszem
6. Közel egy vízió
7. Szeretem, ha szeretnek
8. Ne keress szigetet
9. Ingyen van minden
10. Engedj
11. Belső szobám
12. Magamba látok

A CD a MediaMarkt üzletekben, a lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/transylvanium

Az albumról eddig videoklipként bemutatott dalok a YouTube-on:
Az élet újrakezdi – www.youtube.com/watch?v=0IzHGOPQJ9s
Visszatérsz – www.youtube.com/watch?v=om-e6SIWcD8

Zenekar:
Orosz – Pál Levente – ének
Kibédi Levente ‘Kibcsi’ – gitár
Miklós Levente ‘Indián’ – gitár
Biró Levente – basszusgitár
Bálint Júda – Ákos – dobok

Közreműködők:
Boros Béla – basszusgitár
Balogh Krisztián – dob
Orosz – Pál József – billentyűs hangszerek

Felvétel: Denevér Hangstúdió (Szolnok)
Hangmérnök: Boros Béla, Cserfalvi „Töfi” Zoltán
Keverés, mastering: Cserfalvi „Töfi” Zoltán

Transylvanium FB-oldal: https://www.facebook.com/transylvanium2018

Az élet íze album az online felületeken: https://www.artistcamp.com/SmartLinks/9008798575527/

Kapcsolódó cikkek

Transylvanium – Megjelent a székelyföldi hard rock banda debütáló lemeze!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek