Hírek

Empírium – korcs metál

Az Empírium zenekart 2019-ben hívta életre Karikás Balázs (dob/ideiglenes basszus) és Antal Ábel (gitár), Kolozsvárott. Rengeteg tagcsere után a végleges felállás Suhárt Levente Attila (ének) és Dezső Roland (gitár) csatlakozásával teljesedett ki.

A zenekar stílusa melódikus/power metál, ami a zenekaron belül a „korcs metál” becenevet kapta. Több stílus (power/heavy/melodikus/punk) keveredik, amit egy sajátos hangzásban igyekeznek összefogni. A szövegvilág általában társadalmi kérdések, jelenségek és az emberi természet témakörén alapulnak.

A zenekar első kislemeze 2021. február 9-én jelent meg „Egyszer elszakadnak a láncok” címmel, amely három saját dalt tartalmaz. Ugyanezen év nyarán várható az első kész album is, amely „Az élet nyomán” címet fogja viseli. Bár a koronavírus járvány okozta intézkedések Erdélyben is nagyban megnehezítették a mindennapi életet, és emiatt a kislemez elkészítése is sok problémába ütközött, a banda gőzerővel dolgozik, hogy minél hamarabb koncertképes műsort tudjon életre hívni.

Kapcsolódó cikkek

Empírium – megjelent az első nagylemez

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek