Hírek

Énséges idők – megjelent Rubcsics Richárd szólólemeze

Énséges idők címmel megjelent az Ossian gitáros Rubcsics Richárd szólólemeze, amelynek kiadása Ricsi 50. születésnapjához lett időzítve. A 12 tételes albumon a gitáros darabok mellett meglepetés tételek is helyet kaptak.

Az album ugyanis nem csak instrumentális számokat tartalmaz, hanem énekes dalokat is, melyekben Ricsi állt a mikrofon mögé, hogy személyes hangvételű dalszövegeit maga tolmácsolja. Többek között két egészen különleges stíluskaland is szerepel a szerzemények között, ahol Kodolányi Imola hangját is hallhatjuk, illetve az Ossianos zenész- és szerzőtárs Paksi Endre is vendég egy dal- és dalszöveg erejéig a lemezen – ezzel is megünnepelve az idén már 25 éves Paksi – Rubcsics fémjelezte Ossian korszakot.

Ricsi a lemez megszületéséről:
“Hát, ha nincsen a pandémia, valószínűleg ez a lemez sem készül el, vagy legalábbis nem most. Akkoriban jött egy olyan nálam, hogy alkotni akarok. A koncertek hiánya miatt, amit igazából félre tudok tenni, tehát nem pánikoltam be, csak rám szakadt a szabadidő… elkezdtem hobbiból felgitározgatni ötleteket, meg elővenni 13 éves demókat is. Ráadásul ezeket sem csak a pandémia miatt, hanem mert ekkor fejlesztettem a házi stúdiót, szereztem be új számítógépet, effekteket, pluginokat, és ezekkel elkezdtem kísérletezgetni. Ahhoz, hogy próbálgatni tudjam a hangzásokat, valamit fel kellett játszani, így közben elkezdtem alkotni és átnézni a régi ötleteimet. Aztán ez az egész elkezdte kinőni magát… Nagyon élveztem ezt a kirándulást, ezért is lett nagyon eklektikus az album, mert többféle stílus keveredett bennem, amihez éppen kedvem volt. Sőt, még nekiveselkedtem a szövegírásnak is, annyira el volt ebben a ‘magánzenélgetésben’. Gyakorlatilag magamnak csináltam, mert nekem mindig ez a fontos. Az alkotás részét szeretem a legjobban, akkor nagyon jól érzem magam ezen a Föld bolygón! Introvertált ember vagyok, nagyon szeretem ezt a belső utazgatást, és most volt rá idő, amire egy turné mellett nincsen, sőt, eszembe sem jutna! Ám bármennyire magamnak csinálgattam, rájöttem, akkor van értelme az egésznek, ha nem csak én hallom a végeredményt. Érdekes paradoxon ez, nem? Eldöntöttem, hogy akkor, ha már jön ez a kerek évforduló is, tárjuk a végeredményt a világ elé! Ám nem terveztem ezt klasszikus értelemben vett szólólemeznek, mégis az lett. A megírása és feljátszása közben nagyon érdekes belső utakat tettem meg, amit sosem csináltam korábban, még zavarba is jöttem tőle sokszor.”

Az Énséges idők digipak tokos CD egy 32 oldalas – az Ossian tagjaival, valamint Hartmann Kristóffal, a H-Music igazgatójával készült interjút, illetve egy lemezajánlót, és két posztert is tartalmazó – tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg.

A CD + magazin kombó az összes Relay, Inmedio és Auchan újságosnál, valamint több száz MOL, Shell és ÖMV kúton kapható. De természetesen a kiadói webshopból is rendelhető az Ossian korábbi kiadványaival együtt: https://shop.hmusic.hu/eloado/ossian

A nagylemez négy dala már a YouTube-on is elérhető.
Föld: www.youtube.com/watch?v=Rk2Q7kX-iqs
Ami elveszett: www.youtube.com/watch?v=feLQcPvX7nI
Árnyék: www.youtube.com/watch?v=ImXtKrfiTsM
Vendég a múltból: www.youtube.com/watch?v=KTBlckwh5tE

Az Énséges idők album az online felületeken:
https://songwhip.com/rubcsicsrichard/%C3%A9ns%C3%A9ges-id%C5%91k

Ossian FB-oldal: https://www.facebook.com/OssianOfficial

Kapcsolódó cikkek

50. születésnapján érkezik az Ossian gitáros Rubcsics Richárd szólólemeze! Dalpremier: Föld

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek