Hírek

Enslaved – Ivar Bjornson segédkezik a Roadburn Festival 2015-ön

Az ENSLAVED gitárosát, Ivar Bjornsont nemrég bejelentették, mint a Roadburn Festival 2015 egyik kurátorát Einar Kvitrafn Selvik (WARDRUNA) mellé. Kurátorként Ivar és Einar személyesen fogja kiválasztani a bandákat az általuk szervezett Roadburn eseményre, melynek neve „Houses of the Holistic”, valamint különleges fellépésük is lesz az ENSLAVED-el és WARDRUNA-val.

A norvég páros – mindketten régi Roadburn fellépők – fontos szerepet játszott a múlt, jelen és jövő hard rock, progresszív metál és alternatív színterek hangzásainak összehozásában, így ideális választás voltak a 2008-ban kezdődött hagyomány folytatására.

Norvégia egyik legütősebb és legprogresszívebb bandája, az ENSLAVED más műfajokat és művészi megnyilvánulásokat is behozott a metál világába, ezalatt pedig ismertté vált mint a hagyományos és modern rock, prog és black metál egyedi keverékéről, mellyel kiérdemelték a Spelleman díjat (norvég Grammy) olyan úttörő és elismert albumaikért, mint az „Isa” (2004), „Ruun” (2006) és „Vertebrae” (2008).

ENSLAVED „House of Northern Gods” elnevezésű előadásán olyan setlista lesz, melyet kifejezetten a „Houses of Holistic”-ra raktak össze a banda teljes diskográfiából, megtestesítve a norvég isteneket az elismert román művész, Costin Chioreanu vizuális megjelenítéseivel. Készüljetek kettő, de akár több meglepetésre is.

Ivar Bjørnson szerint: „Kicsit túlzás lenne, ha azt mondanám, hogy gyerekkori álmom volt hogy a Roadburn Festivalon legyek kurátór – de nem áll messze az igazságtól. Nagy ez a fa amibe belevágtam, de szerencsére a negatív nyomás, teljesítmény és idegeskedés nem az én kenyerem. Ez a kedvenc fesztiválom a világ egyik számomra kedvenc pontján; ez nem más mint a legnagyobb megtiszteltetések egyike számomra! Óriási kiváltság, hogy Einarral karöltve csinálhatjuk ezt; egy olyan művész, akivel tényleg összhangban érzem magam művészileg és lelkileg – nincs más hátra mint elkötelezettség és kemény munka, hogy a hallgatóság és a fesztivál is egy emlékezetes napot kapjon. Én már alig várom!”

A ’Roadburn Festival 2015’ 2015. áprikis 9-én kezdődik (csütörtök) és április 12-ig tart (vasárnap) a tilburgi (Hollandia) 013-ban. A „Houses of Holistic” 2015. április 10-én lesz (péntek).

www.enslaved.no | www.facebook.com/enslaved | www.nuclearblast.de/enslaved

Kapcsolódó cikkek

ENSLAVED – Caravans To The Outer Worlds EP

Equimanthorn

ENSLAVED – Utgard

Equimanthorn

A Rockmaraton után a Dürer Kertben zúz majd az Enslaved

KMZ

ENSLAVED – In Times

Menegroth

Enslaved – Az »In Times« című album meghallgatható!

KMZ

Enslaved – One Thousand Years Of Rain (Official lyric video)

KMZ

Enslaved – Első track-by-track trailer

KMZ

Enslaved – Dalszöveges videó a “Thurisaz Dreaming” számhoz

KMZ

Enslaved – Első albumtrailer megjelenése

KMZ

Enslaved – Albumrészletek

KMZ

Enslaved – Stúdióhírek

KMZ

Enslaved – 13. albumuk stúdiófelvételeinek megkezdése

KMZ

Enslaved, Winterfylleth, Svoid – Koncertbeszámoló

SteveShield

Pénteken a Dürer Kertben lép fel a norvég Enslaved

KMZ

Hot News: Enslaved – Receive 7th Norwegian Spellemann Award Nomination

KMZ

Hot News: Enslaved – Track-By-Track Commentary Series Part 6

KMZ

Az Enslaved márciusban Budapestre érkezik

KMZ

Hot News: Enslaved – Track-By-Track Commentary Series Part 5

KMZ

Hot News: Enslaved – Track By Track Commentary, Part 4

KMZ

Hot News: Enslaved – Exclusive Stream Of The New Track „Veilburner“

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek