Hírek

Epica és Powerwolf koncert a Barba Negrában

Közös turnén érkezik Budapestre január 22-én az Epica és a Powerwolf. A holland szimfonikus metal zenekar új lemezét mutatja be a hazai rajongóknak, míg a német power metal banda tavaly megjelent koncert DVD-jével érkezik a Barba Negra Music Clubba. Az este első fellépője a szintén német Beyond The Black lesz.

A szimfonikus metal zenekarokra általában jellemző, hogy bombasztikus ötleteket igyekeznek magas zenei elvárások mellett megvalósítani. A műfaj képviselői közül keveseknek sikerült mindezt olyan kreatív magasságokba emelkedve teljesíteni, mint ahogy azt a 2002-ben alakult holland Epica esetében végigkövethettük. A zenekar témaválasztásában több területet érintett már: a 2007-es The Divine Conspiracy egyfajta sötét, vallásos irányultságú lemez volt, míg a 2012-es Requiem For The Indifferent inkább társadalomkritikát fogalmazott meg. A legújabb, The Holographic Principle a hetedik album a sorban, mely az azt megelőző The Quantum Enigma futurisztikus világát viszi tovább.

„Ezúttal az volt a célunk, hogy megpróbáljunk újat és jobbat mutatni a Quantum Enigmához képest – mondta el Coen Janssen billentyűs. – Az egyik első elhatározásunk az volt, hogy digitális hangsávok helyett több valódi hangszert használjunk, mint legutóbb: fúvósok, vonósok, fafúvósok és népzenei eszközök, ütősök is előkerültek a stúdióban, és ezek segítségével hitelesebbé, élőbbé vált az Epica megszólalása.”

Mark Jansen gitáros a következőket mondta el: „Lenyűgözött a virtuális valóság koncepciója. Manapság már léteznek olyan maszkok, melyeket felvéve hirtelen egy másik világban találod magad. Persze a technológia és így az illúzió még nem tökéletes, de ezen a ponton sokan talán azon is elgondolkodnak, hogy esetleg az általunk ismert világ is csak egy illúzió egy magasabb valósággal szemben.”

„Ennek a kereséséről szól tehát a The Holographic Principle (holografikus elv) – tette hozzá Simone Simons énekesnő, utalva a címválasztásra. – Vajon ez a világ is csak egy hologram? Léteznek párhuzamos valóságok? Az új lemez esetében a zene mellett a dalszövegek is fontos szerepet játszanak, így nem csak jó dalokat, hanem gondolatébresztő felvetéseket is kapunk.” A Dream State Armageddon szöveges videóját itt nézhetjük meg: https://youtu.be/uIuEgxP2A4c

A változatos, érdekes témaválasztás, és a rendszeres, látványos élő fellépések sora mind hozzájárul ahhoz, hogy az Epica rajongói érdeklődési körüket, életkorukat tekintve is sokfélék: nem csak a szimfonikus metalt hallgatók, hanem más metal műfajok és a komolyzene hívei is kedvelik dalaikat, ide értve a fiatalabb, a zenei változatosság iránt nyitottabb generációt is.

A turné másik főszereplője a Powerwolf, melynek története igazán mesébe illő irányt vett az elmúlt években: az eddig hat lemezt kiadó német zenekar két lemezével is bejutott a német lemezeladási listák Top 3-jába, és számos telt házas koncerten, fesztivál fellépésen van túl. Gyűjteményükből eddig hiányzott az élőzenés videofelvétel, amit idén nyáron pótoltak: The Metal Mass – Live címen adtak ki egy koncert DVD/Blu-ray kiadványt, amire három korábbi koncert (a cseh Masters Of Rock és a német Summer Breeze Fesztivál, valamint egy oberhauseni fellépés) felvétele került fel. A majdnem 7 óra hosszúságú kiadványon két, a zenekar életét bemutató film és a korábbi videóklipek is helyet kaptak: https://youtu.be/zVBLHCBuPu0

A két zenekar egyaránt fő fellépőként szerepel a turnén, melynek budapesti állomására január 22-én kerül sor – az estét egy 2014-ben alakult a Beyond The Black nyitja. A Nightwish és a Within Temptation nyomdokaiban járó fiatal német csapatnak 2015-ben jelent meg Songs of Love and Death című debütáló lemeze, az új pedig 2017 elején válik elérhetővé, Lost In Forever címmel.
A Concerto Music bemutatja:
2017. január 22., vasárnap 18 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Epica, Powerwolf, Beyond The Black koncertek
Belépő: 7900 Ft, jegyértékesítő hálózatokban és a koncert napján 8900 Ft.
Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában, a CD Pince, Headbanger üzletekben, a Barba Negra pénztárában, valamint a www.concerto.hu, a http://tixa.hu/ és a http://barbangera.hu weboldalakon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://concerto.hu/
http://www.epica.nl/
http://www.powerwolf.net/
http://www.beyond-the-black.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts/
https://www.facebook.com/events/650812828400950/

Kapcsolódó cikkek

Powerwolf – Wolfsnächte Tour 2024: október 22-én az MVM Dome-ban!

KMZ

Teljes a line-up: minifesztivál épült a Powerwolf buli köré. Jön a Dynazty, az Eclipse, a Visions Of Atlantis, a Classica, a Hydra és a Power

KMZ

Epica, Apocalyptica: közös dal és koncert márciusban

KMZ

Powerwolf, The 69 Eyes, Russkaja – tovább bővült az idei koncertmenü

KMZ

Epica, Apocalyptica – közös turnén érkeznek ősszel

KMZ

POWERWOLF – nyáron visszatérnek Budapestre, június 24-én koncert a BARBA NEGRA TRACK-ben

KMZ

Powerwolf – Teltházas az Amaranthe-val és Kissin’ Dynamite-tal közös Barba Negra-s buli

KMZ

Popmetal és vérfarkasok a templomban – Powerwolf és Amaranthe érkezik ősszel a Barba Negrába

KMZ

KME videók: Reverence, Whitechapel, Waken Eyes, Epica, Chastain, Thy Art Is Murder, Whiskey Ritual, Twitching Tongues, Ecnephias

KMZ

Epica – The Essence Of Silence (Official live video)

KMZ

POWERWOLF – Blessed & Possessed

Azagtoth

Powerwolf – Out In The Fields (Gary Moore Cover) Official Lyric Video

KMZ

A Powerwolf bemutatja új videóját az “Army Of The Night” számhoz!

KMZ

A Powerwolf elhalasztja közelgő „Blessed & Possessed“ című albumának kiadását!

KMZ

A Powerwolf bemutatja új dalszöveges videóját az “Armata Strigoi” számhoz!

KMZ

Powerwolf – “Army Of The Night” exkluzív dalpremier!

KMZ

Powerwolf – A közelgő Blessed & Possessed album keverése elkészült!

KMZ

Powerwolf – Albumcím és borító felfedve

KMZ

Epica – “The European Enigma” aftermovie-k; új turné időpontok

KMZ

Epica Interjú

Lothwen

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek