Hírek

Erőteljesebb riffekkel és hangzással jött a Garda új dala

Garda2240523

Az előző, Lélegezz című dalnál is erőteljesebb riffekkel és hangzással jött a GARDA új dala és klipje: Nincs hatalmad a lelkem felett! – üvölti az énekesnő.

A téma a kapcsolati erőszak. Mondhatnánk, hogy ez most „divatos” téma, de ez nem lenne igaz. Valójában húsbavágó. A klip ennek megfelelően nyers képi világa is ezt hangsúlyozza.

A kisfilm odacsap, odavág, belehasít a levegőbe, az életünkbe, az agyunkba: a bőrünkön érezzük a nadrágszíj csattanását, halljuk a családfő üvöltését, durva káromkodását. Látjuk a megalázást, látjuk, az anyát saját testével védelmező gyermeket, látjuk, a magzatpózba gömbölyödő asszonyt, aki várja, hogy vége legyen.

Kemény vállalást tett a Garda. Az együttes a csillogás helyett olyan közéleti szerepet vállalt fel – immár másodszor -, amely a zene, az ének és a film eszközeivel hívja fel a figyelmet arra, hogy senkinek sincs hatalma a másik felett. A tengerparti sütkérezés, elringatás érzését meghagyja a zenekar másoknak. A rock szcénában ez a felelősségteljes hozzáállás szerencsére nem ismeretlen!

A művészetnek az is a feladata, hogy rezonáljon a világ történéseire, úgy meséljen el történeteket, hogy eljusson a befogadókhoz” – mondta az együttes kreatív producere. Wirth Zoltán hozzátette, szeretnénk megmutatni az embereknek, hogyan lehet realisztikusan beszélni a társadalmat érintő problémákról.

Klacsán Gábor rendező folytatta anya és lánya történetét: a háborúból való menekülés és a forgatáson valóban felrobbanó törmelék után ebben a videóban bizony ismét szükség volt az énekesnő, Garda Zsuzsa lélekjelenlétére, hiszen a brutális verés jeleneteiben most sem használtak düblőrt, valódi pofon is elcsattant.

A zenekar ezzel a klippel is újra jelentkezik nemzetközi filmfesztiválokra, hiszen az előző kisfilmmel is több, mint 13 díjat söpörtek be!

Kapcsolódó cikkek

Garda – tarol a magyar zenekar a külföldi filmfesztiválokon!

KMZ

Garda – megrázó, háborúellenes videóklippel debütált a magyar zenekar

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek