Hírek

ErrorPort – modern világzene

„Mi is a helyzet ezzel az urbánfolk dologgal, elektróval, drumandbass-el, hegedűvel, meg a gameboy-al?” Mit is fed tulajdonképpen a Bricolage?

Kis túlzással mindent. Az Intu és kibővített létszámú formáját az Errorport zenéjét a helyzetiség, a mindennapok valóságának megjelenítése, gazdagítása -vagy annak éppen gyökeres felforgatása- jellemzi. Zenei építkezésük alappillére az improvizáció, amely egyfajta folyamatos problémamegoldás, reflexív zenés kommunikáció a tagok között. A pillanatszülte építkezés részét képzik a repetitív struktúrák, világzenei (ír, bolgár, görög, svéd) motívumok, asszimetrikus ritmikák és kognitív elemek időleges egymásba szövése. A barkácsolás fogalma itt nem az adott kulturális közeg hiánypótlására adott kreatív válasz, sokkal inkább a különböző szimbólumok új kontextusba helyezése, amelyek poliszémikus jelentésüknek köszönhetően szokatlan, érdekes, közönségbarát egyveleget képeznek. Diverz, többrétegű, széles körben befogadható. Ilymód lehetségessé válik egymást látszólag stílusbeli kötöttségek miatt kizáró elemek együttes működése. Magyarra fordítva: miért ne szerepelhetne elektromos zenében 12 húros akusztikus gitár csilingelése? Miért ne szögelhetne a publikum a GameBoy lüktetésére dinamikus hegedűszó kíséretében?
A bricolage nem csak a formáció zenei attiűdjét, de előadói profil sokoldalúságát is jellemzi. Esküvői ceremóniától a bohém romkocsma parkettjéig, jótékonysági koncerteken át a fesztiválfellépésig, zugzenélésen át a szubkulturális gatheringig, lakáskoncerttől az utcazenéig, hakniesten át az elektropartyig, erkélyen, háztetőn és panelliftben majd ezt követően rendőrörsön, városi klubokon át a nagyszínpadig bárhol komfortosan mozog.

A barkácsosság zenei kísérletezőkedven az eszközhasználat terén is megmutatkozik:12 húros akusztikus gitár, mandolin, hegedű, GameBoy, elektromos dob, darbuka, djembe, térd alá hangolt 8 húros gitár stb.
Ezekből a referenciapontokból táplálkozunk: Urbanfolk, post-rock, post-electro, dnb, lo-fi, ambient, djent.

Az első demo megjelenése: https://www.facebook.com/events/727187400670081/?fref=ts

https://www.youtube.com/watch?v=3ilFMJGAfrE
https://www.youtube.com/watch?v=3ZXqlY3MVM0
https://www.youtube.com/watch?v=cc40XqafVGs
www.facebook.com/errorport

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek