Hírek

Esperfall – új videó ‘Retreat Into Dreamland’

Az áprilisi Hammerworld mellékleteként jelenik meg a budapesti power/melodic death metal zenekar első nagylemeze, amely a Children of Bodom, Arch Enemy, Epica és a korai Nightwish kedvelőinek egyaránt ajánlott. Az északi metal vonal dallamos és sokszínű, mégis sötét és feszes elemeivel átitatott dalokat a tiszta és hörgős női ének kombinációja teszi még izgalmasabbá.

A zenekar aktivitása 2018-ra nyúlik vissza, amikor a bemutatkozó EP-jük megjelent ‘A Leap Of Faith’ címmel, majd az ezt követő kislemez, a ‘The Leaf Legacy’ 2019-ben látott napvilágot. Az első nagylemezük 2022 áprilisában fog megjelenni ‘Origins In Darkness’ címmel a H-Music Hungary gondozásában.

Sima Nóra énekes szavaival:

A Retreat Into Dreamland című dalunk egy nagyon súlyos, depresszív lelkiállapotról íródott, amiben metaforaként használjuk a nappal és az éjszaka dualitását ami ebben a történetben fordított szerepet játszik ahhoz képest, mint ahogy megszoktuk. A fájdalom, a félelem együtt él a mesélő karakterrel, mintha maga a rémálom nappal kísértene és az éjszaka, az alvás tudna csak menedéket nyújtani számára, hiszen az álmok világa az egyetlen hely ahol nem kell konfrontálódnia a démonaival. Központi szerepet kapott a dalban a félelem, gyakorlatilag élő entitássá nőtte ki magát. Különös és nyomasztó narratívát ad a dalnak, hogy a szöveg gyakorlatilag párbeszéd a személy és a félelem között.

Azért választottuk ezt a dalt az album felvezetőjének mert úgy gondoljuk, hogy minden olyan zenei elemet és megoldást tartalmaz egy tömör, kompakt formában ami jellemzi az Esperfall zenéjét. Jelen van benne a tiszta és hörgős női ének, férfi hörgés, gyors tekerős és lassabb döngölős témák, szinti szóló, gitárszóló és gitár-szinti ikerszóló. Ez a dal egy igazi adrenalinbomba az elejétől a végéig amit imádunk játszani, így biztosan állandó eleme lesz a koncert műsornak.

A videoklip a SYNDROME stábjának köszönhető, a hanganyag pedig a Denevér Hangstúdióban készült.

Sima Nóra: ének
Wachal Péter: basszusgitár,  ének
Zathureczky Zsombor: billentyűk
Gábeli László: szólógitár
Kerek Szabolcs: ritmusgitár
Pécz Attila: dobok

https://www.facebook.com/esperfall

https://www.instagram.com/esperfallofficial/

Kapcsolódó cikkek

A gyógyulás útján… Esperfall klippremier: Nature Of The Disease (The Second Advent)

KMZ

Kylfingar, Esperfall, Rumproof, Eravistae – végeláthatatlan érdeklődő arcok sokasága

KMZ

Esperfall – remek koncert

KMZ

Esperfall – új videoklip premier (Plato’s Cave)

KMZ

Esperfall interjú

KMZ

Esperfall dal -és klippremier: Tempest In Paradise (The First Advent) – megjelent az Origins In Darkness lemez!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek