Hírek

Esperfall – új videoklip premier (Plato’s Cave)

Az áprilisi Hammerworld mellékleteként jelenik meg a budapesti power/melodic death metal zenekar első nagylemeze, amely a Children of Bodom, Arch Enemy, Epica és a korai Nightwish kedvelőinek egyaránt ajánlott. Az északi metal vonal dallamos és sokszínű, mégis sötét és feszes elemeivel átitatott dalokat a tiszta és hörgős női ének kombinációja teszi még izgalmasabbá.

A zenekar aktivitása 2018-ra nyúlik vissza, amikor a bemutatkozó EP-jük megjelent ‘A Leap Of Faith’ címmel, majd az ezt követő kislemez, a ‘The Leaf Legacy’ 2019-ben látott napvilágot. Az első nagylemezük 2022 áprilisában jelent meg ‘Origins In Darkness’ címmel a H-Music Hungary gondozásában.

Sima Nóra énekes szavaival:

Ehhez a számhoz az inspirációt a Platón féle barlanghasonlat adta. Ez a teória felvázolja, hogy a saját észlelésünk mennyire eltérhet a valóságtól és hogy milyen könnyen kerülhetünk kitaszított helyzetbe pusztán azért, mert az addigi tapasztalataink alapján másképp reagálunk a minket ért ingerekre. Ez a dal ezt adja át a saját értelmezésünkben, azt amit a saját életünkben nekünk ez a gondolatmenet jelent. Ez az idea napjainkban egyre inkább releváns, hiszen egyre több szabadabb gondolkodású ember dönt úgy, hogy a régi mintákat elhagyva másképp élnek miközben valóban elindul bennük az ébredés folyamata és hirtelen meglátják a toxikus, mesterséges környezetet és viselkedésmintákat amit a társadalmunk elvár vagy normálisnak tart. Ez a dal azoknak, illetve azokért szól akik el mernek rugaszkodni a megszokott gondolkodásmódtól és vállalják a nehézségeket, amik ezzel a spirituális megközelítéssel járnak.

Pécz Attila dobos szavaival:

Ehhez a dalhoz egy kifejezetten ősi, elementáris képi világot és hangulatot képzeltünk el, így a klipet az éjszaka közepén a szabadban forgattuk. A tűz és az vaksötét kontrasztja még többet ad a misztikus hangulathoz és szépen kapcsolódik a témához amiről a szöveg szól. A forgatás meglehetősen intenzív volt és kénytelenek voltunk rekordidő alatt abszolválni, mivel az egyre gyakoribb mennydörgések folyamatosan emlékeztettek rá, hogy már nincs sok időnk hogy minket is elérjen a közeledő vihar… A klipben látható jó néhány villámcsapás nem utómunka eredménye, hanem teljes mértékben valódi!
A videoklip a [S]SYNDROME stábjának köszönhető, a hanganyag a Denevér Sound Studio-ban készült.

Origins In Darkness (album)

Sima Nóra énekes szavaival:

A lemez egy fájdalmas lelki utazás kezdetét mutatja be, egy olyan utat, amikor kénytelenek vagyunk szembenézni a démonainkkal. Ahogyan életünk minden sötétebb, nehezebb szakasza, ez is egy nagyon mély spirituális út kezdete, amikor elkezdjük újra felfedezni önmagunkat. Minden egyes dal egy-egy lelki probléma visszhangja, tele önkritikával, dühvel, kétellyel, félelemmel, reménytelenséggel, és néha nyers társadalomkritikával.

Vannak olyan krízisek, amikor nincs más választásunk, befelé kell fordulnunk, egyre mélyebbre kell néznünk magunkban és szembesülni mindennel, amit el akarunk temetni. Léteznek olyan kérdések amiket nem is merünk feltenni magunknak, azonban ez a lemez kíméletlenül kimondja a válaszokat a hallgató helyett is. Aki ilyen krízisbe kerül és elég bátor elindulni a megoldás felé vezető úton az úgy érezheti, mintha élve boncolná saját magát.

Nagyon sok betegséget, legyen az fizikai vagy pszichés zavar, saját magunknak teremtünk meg. Ez a kijelentés reprezentálja legjobban az albumon végig hullámzó rengeteg érzelem és önmarcangoló töprengés valódi üzenetét.

Korábban megjelent videoklipek az albumról:
Retreat Into Dreamland: https://www.youtube.com/watch?v=H_3nnWW6rHU

Tempest In Paradise (The First Advent): https://www.youtube.com/watch?v=uOnpwhX1770

Album cím: Origins In Darkness

Album megjelenési dátum: 2022. április 1.

Kiadó: H-Music Hungary

‘Origins In Darkness’ album tracklist:

  1. A Gift From The Gods
  2. Tempest In Paradise (The First Advent)
  3. Retreat Into Dreamland
  4. Plato’s Cave
  5. Nature Of The Disease (The Second Advent)
  6. Don’t Leave Me Behind
  7. No Tomorrow (The Third Advent)
  8. Futures & Options
  9. Black Flag
  10. Cortex Breakdown

Zene: Zathureczky Zsombor

Dalszöveg: Sima Nóra

Egyéb dalszöveg: Wachal Péter és Pécz Attila

Hangszerelés: Pécz Attila, Sima Nóra, Wachal Péter, Gábeli László, Kerek Szabolcs

Promo képek: Vancsay András

Lemezborító és booklet design: Sima Nóra

Felvétel/edit/mix/master: Denevér Sound Studio (Szolnok)

Videoklipek: [S]SYNDROME


https://www.facebook.com/esperfall

https://www.instagram.com/esperfallofficial

https://songwhip.com/esperfall/act-i-origins-in-darkness

Sima Nóra: ének

Wachal Péter: basszusgitár, ének

Zathureczky Zsombor: billentyűk

Gábeli László: szólógitár

Kerek Szabolcs: ritmusgitár

Pécz Attila: dobok

Kapcsolódó cikkek

A gyógyulás útján… Esperfall klippremier: Nature Of The Disease (The Second Advent)

KMZ

Kylfingar, Esperfall, Rumproof, Eravistae – végeláthatatlan érdeklődő arcok sokasága

KMZ

Esperfall – remek koncert

KMZ

Esperfall interjú

KMZ

Esperfall dal -és klippremier: Tempest In Paradise (The First Advent) – megjelent az Origins In Darkness lemez!

KMZ

Esperfall – új videó ‘Retreat Into Dreamland’

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek