Hírek

ETA: új single, új klip – májusban érkezik a régvárt első nagylemez

Előreláthatólag 2016 májusában jelenik majd meg az elsőgenerációs punkbanda, az ETA régóta várt első stúdiólemeze. A “Történelmi hazugságok” című albumot az EDGE Records / Hammer Music gondozza, és a digitális terjesztők (Deezer, GooglePlay, iTunes, Spotfy, stb.) kínálatán túl, -exkluzív digipak csomagolású CD formátumban- országos terjesztésre is kerül. Utóbbi a tervek szerint nem csak a lemezboltokat és a könyvesboltokat jelenti majd, hanem egyéb terjesztőket, általános jellegű bevásárlóközpontokat, benzinkutakat is magába foglal, valamint hamarosan indul a lemez előrendelése is.

A “Történelmi hazugságok” című ETA albumhoz tartozó első single egy új szerzeményhez, a “Nézz a világ seggébe” című dalhoz készült, mely 2016. április 21-én jelent meg. Az előzetes videóklip is ehhez a felvételhez, kislemez változathoz készült, mely április 25-én debütált. Jól jelzi az ETAtöretlen népszerűségét és a punklegenda albuma iránti felfokozott várakozást, hogy a “Nézz a világ seggébe” klipje már az első nap (!) átlépte a tízezres nézettséget a legnépszerűbb videómegosztón.

ETA: Nézz a világ seggébe – videó
zene: Sáthy Róbert
szöveg: Sáthy Róbert
ISRC: HUA631600355
Nézz a világ seggébe single
2016 EDGE Records (HMR Music Kft.)

Sáthy Róbert, basszusgitáros, énekes:

“Ebben a dalban benne van az összes düh és elfojtott indulat, amivel folyamatosan találkozhatunk, ha nyitott szemmel járunk a világban. A nyomor, az elesettek, a háborúk, a könyörtelen gyűlölködés, amivel minden nap egyre jobban tesszük tönkre a világot magunk körül.”

Kaiser “Jürgen” László
, gitáros:

“Ez egy ízig-vérig punk nóta: nyers, erőszakos, szókimondó. Tükör a világnak, amiben megláthatja önmaga sötét valóságát. A stílus már régen meghaladta a „polgárpukkasztó” minősítést, a mindenkori hatalom és a társadalom kritikája inkább.”

Az ETA CD kiemelt lemezbemutató nagykoncertjére 2016. június 11-én kerül majd sor a budapesti Club 202 Live Music Hall színpadán, a Persecutor, a The Economic Decline, valamint a brit punklegenda Peter and the Test Tube Babies társaságában.

Facebook: www.facebook.com/events/1810304085863775

Az új ETA single az már összes fontosabb digitális terjesztőnél meghallgatható:

iTunes: itunes.apple.com/us/album/nezz-a-vilag-seggebe-single/id1106529627
Google Play: play.google.com/store/music/album/ETA_N%C3%A9zz_A_Vil%C3%A1g_Segg%C3%A9be?id=Bsukqf6owcph437yjuvrbruxqpa
Deezer: www.deezer.com/album/12923958
Spotify: open.spotify.com/album/0N66fGTmPr78o1maN9OYpm

további ETA info:

zenekari facebook oldal: www.facebook.com/ETAzenekar
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/EdgeRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

ETA – Történelmi hazugságok – az első nagylemez a punk legendától

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek