Hírek

Féláron jöhetnek a hűséges visszatérők a jubileumi Szigetre

Május elejétől – a helyszíni hetijegy árából – 50%-os kedvezményt kínál a Sziget hűséges – legalább már három korábbi Szigeten részt vett – látogatóinak a jubileum alkalmából. A 20. Sziget további kedvezményeket is tartogat, valamint idén az OTP Bank és a MasterCard jóvoltából egy tágabb lehetőségeket biztosító, kényelmes és biztonságos fizetési élményt nyújtó eszközt is bevezet a korábban alkalmazott készpénzmentes fizetési megoldások mellett.

„Azt szeretnénk, hogy a jubileumi fesztiválon minél többen együtt ünnepelhessünk. A mi ajándékunk e jeles alkalommal az, hogy jelentős kedvezményt kínálunk a hűséges látogatóinknak” – mondta Gerendai Károly, a Sziget alapító-főszervezője a Sziget sajtótájékoztatóján, ahol kiderült, hogy féláron vásárolhat bérletet az, aki valamilyen módon igazolja, hogy gyakori, legalább három különböző évben látogatója volt az elmúlt tizenkilenc alkalomból  a  Szigetnek.  A  jelentős  kedvezménnyel  azok  élhetnek,  akik  a  Sziget  emlékeket  összegyűjtő blogoldalra, a www.mienkasziget.hu-ra olyan relikviák fotóit, a Szigeten készült képeket vagy emlékezetes történeteket töltenek fel, amik bizonyítják, hogy feltöltői gyakori visszatérők a rendezvényre. A regisztráció és a

„bizonyítékok” beküldése, azok ellenőrzése és jóváhagyása után válik jogosulttá a látogató a kedvezményre, amihez mindössze egy saját névre szóló OTP Maestro©  PayPass™ Fesztiválkártyát kell igényelnie – május 2. és július 15. között – valamelyik OTP bankfiókban. „A közös együttműködés alkalmából az OTP Bank kedvezményes  díjú,  egyedi  fesztiváldesignnal  ellátott  kártyákkal  kedveskedik  a  fesztiválozóknak. Természetesen azokról sem feledkezünk meg, akik eddig is hűséges ügyfeleink voltak, a kedvezményt ugyanis valamennyi  az OTP Bank  által kibocsátott,  saját  névre szóló Maestro  vagy MasterCard  PayPass  kártyával igénybe lehet venni, persze amennyiben „hűséges” Szigetlátogatóról van szó.” – mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. A kártyabirtokos saját személyazonosságának igazolása, a visszaigazoláskor kapott  kedvezményre  jogosító,  úgynevezett  promóciós  kód  és  a  saját  névre  szóló  OTP  Maestro  vagy MasterCard PayPass bemutatásával kapja meg majd a karszalagot, ami nem átruházható, hiszen egyből a látogató kezére kerül.

Természetesen azoknak a visszatérő látogatóknak sem kell kétségbe esniük, akik már megvették a bérletet, hiszen ha beküldik a „bizonyítékokat”, bemutatják a kódot és a nevükre szóló OTP Maestro vagy MasterCard PayPass bankkártyát, a jegyár különbözetét visszakapják, tehát végül ők is csak 31.500 forintot fizetnek az ottalvós vagy 27.500 forintot a hazamenős bérletért.

„Egy  olyan  rendszert  kellett  kidolgoznunk,  ami  biztossá  teszi,  hogy  a  jogosulatlan  jegyüzérek  nem  tudnak visszaélni ezzel a jelentős kedvezménnyel” – tette hozzá Gerendai. – „Mindamellett ez egy olyan renkívüli lehetőség, ami miatt mindenképpen megéri végigjárni ezt az egyébként nem túl bonyolult folyamatot.” Aki pedig minden kétséget kizáróan igazolni tudja, hogy az összes eddigi Szigeten látogatóként részt vett, annak ingyen lesz a huszadik.

A készpénzmentes fizetési eszköz nem újdonság a Szigeten, hiszen két éve kísérleti jelleggel, tavaly pedig már az  összes  fesztiválon  kártyás  fizetést  vezettek  be  a  szigetesek.  „Meggyőződésem,  hogy  nem  csupán  a változatos programstruktúra és a Sziget-feeling miatt választottak minket Európa legjobb fesztiváljának, hanem azt is elismerték ezzel, milyen előremutató, innovatív megoldásokkal igyekszünk kényelmesebbé tenni a fesztiválozók életét” – mondja Gerendai.

“A MasterCard PayPass bankkártya számos előnnyel rendelkezik; ez egy nagy lépés az innovatív fejlesztéseink sorában  és  örülünk,  hogy  a hazai  piac  legnagyobb  szereplőit,  az OTP Bankot  és  a MasterCardot  sikerült partnerül megtalálnunk hozzá” – mondta a főszervező.A korábbi készpénzmentes fizetési rendszerek megtartása mellett idén a Sziget egy nagyobb lépést tesz ezen a téren: a jubiluemi Szigeten már MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártyával is lehet fizetni. Hemberger András, a MasterCard Europe regionális üzleti vezetője ennek kapcsán elmondta: „A MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártya legfőbb előnye, hogy nemcsak a fesztiválok ideje alatt, hanem azok előtt és után is használható   minden   PayPass   elfogadóhelyen   érintés   nélküli,   és   minden   MasterCard   vagy   Maestro elfogadóhelyen hagyományos kártyás vásárlásra. A nyári fesztiválokra PayPass-szal érkezők közvetlenül a bankkártyához kapcsolódó bankszámláról költenek, így nem kell kártyájukat a helyszínen pénzzel feltölteni. Emellett  a  kártyán  megmaradt  összeg  visszaváltására  sincs  szükség,  hiszen  a  MasterCard  vagy  Maestro PayPass bankkártya a fesztiválokon kívül is használható.”

Természetesen az előző évhez hasonlóan idén is lehet majd Metapay fesztiválkártyával is fizetni és ugyanúgy a fesztivál órával is, melynek nagy előnye, hogy mindig kéznél van és az időjárás viszontagságainak is ellenáll.

Az   50%-os   “hűségkedvezmény”   mellett   idén   is   él   az   elmúlt   években   nagy   sikert   aratott   csoportos diákkedvezmény, ami szintén akár 50%-os kedvezményt is nyújtó akció.

Az eddig említett és csak a bérletekre érvényes kedvezmények mellett a jubileumi Sziget is kínálja azt a lehetőséget, hogy az este 23-óra után a fesztiválra érkezők már féláron vehetik meg a napijegyüket. Szintén korábbi fejlesztés a Szigeten a mobiltelefonos percalapú belépő váltása. Ennek lényege, hogy a bejáratnál egy sms-sel lehet aktiválni a rendszert és távozáskor pedig le lehet azt állítani, így a látogatónak, ha csak egy-két koncertet akar megnézni, nem kell napijegyet váltania, elég csak benntöltött percek után fizetnie.

Háttér a MasterCard PayPass kártyákról

A tavaly év végi adatok szerint világszerte eddig 109 millió PayPass-t bocsátottak ki és összesen több mint 425 ezer üzletben fogadják el a MasterCard érintésnélküli bankkártyáit.

Nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is egyre inkább elterjedt a PayPass, amelyet elsőként az OTP Bank vezetett be 2009 őszén. Rá két évre szintén az OTP Bank vezette be itthon elsőként a PayPass matricát is, amely újabb mérföldkőnek számít az érintés nélküli fizetések terén. A legnagyobb magyarországi hitelintézet a  bevezetés óta körülbelül 100 ezer PayPass fizetőeszközt bocsátott ki, az általa üzemeltett elfogadóhelyek száma pedig megközelíti a 2000-et.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek