Fen közelgő albumának részletei

Print Friendly, PDF & Email

2014. Sze 10, 10:51 :

Az angol progresszív post-black metálos FEN bemutatta „Carrion Skies” című új nagylemezének részleteit és borítóját. Az album az Aural Music Group egyik alkiadóján, a Code666-on jelenik meg november 22-én. A felvételi, mixelési és masterelési munkálatokat Greg Chandler végezte a Priory Recording Stúdióban, a hat dalos album pedig három formában jelenik meg: Jewl box limitált Gatefold dupla LP és deluxe kiadású fadobozos dupla CD, melyekből az utolsó kettő ritka bónusz dalokat is tartalmaz. A borítót FEN basszusgitárosa, Grungyn készítette.

Tracklist:

1 Our Names Written in Embers part 1 (Beacons of War)
2 Our Names Written in Embers Part 2 (Beacons of Sorrow)
3 The Dying Stars
4 Sentinels
5 Menhir – Supplicant
6 Gathering the Stones
7 Coffin Soil (exclusive bonus track DLP and Wood Box)
8  Trilithon (exclusive bonus track Wood Box)
9 Twilight Descends (rare bonus track Wood Box)

A 2006-os alapítású háromtagú bandában The Watcher a gitáros és vokál, Grungyn a basszus és vokál, Derwydd pedig a dobos. FEN azon bandák közé tartozik, akiknek hangulatos zenéjére nehéz ráhúzni a tucatnyi szűkös műfaj meghatározást. A trió olyan zenét és hangzást tud csinálni, ami egyaránt tetszik a black metál, shoegaze, prog és ambient rajongóinak.

The Watcher nemrég nyilatkozott, hogy mit várhatnak a rajongók a „Carrion Skies”-tól: „… sötétebb lesz és intenzívebb. Távoli csillagok felfoghatatlan fagyától egészen a lábunk alatt vérző és dobogó földig, a hangulatok széles skáláját lefedi. Ez a lemez a „Dustwalker”-ben elkezdett alapokat folytatja miközben beépíti debütünkben gyökerező kevésbé határozott hangzást. Kopárabb, keményebb de egyúttal hangulatosabb, ez a lemez még távolabb helyez minket azoktól az elképzelésektől, melyeket a „post” black metállal szemben támasztanak 2014-ben.”

Kanadai koncertjeik és több nyári fellépés után FEN legközelebb a londoni Boston Music Roomban látható szeptember 23-án és a Black Arts Ceremony-n Villeurbanne-ban (Franciaország) október 4-én.

További infók: https://www.facebook.com/fenofficial

SoundCloudon meghallgatható öt daluk: http://soundcloud.com/fen-uk/sets/fen

Rajongói felvétel moszkvai fellépésükről: http://youtu.be/UWoXoriHRrk

www.fenband.com
http://www.facebook.com/fenofficial
http://www.myspace.com/fenband
http://fenmerchandise.bigcartel.com/

Ezt a cikket eddig 289 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..