Hírek

FEZEN – sikeres válogató és kényszerű csere

Lezárult a FEZENRE VELED válogató, a közönség szavazatai alapján az enyingi Prey zenekar játszhat a FEZEN nagyszínpadán. A válogató sikerét egy a külföldi fellépőket érintő újabb kényszerű csere árnyékolja be. Az idén első szólóalbumával jelentkező Gus G mégsem tud részt venni a 2014-es FEZEN Fesztiválon.

“Szörnyen sajnálom, hogy idén nem jutok el hozzátok a Fezen-re! Nagyon vártam már, hogy a magyar rajongóknak, a magyar közönségnek játszhassak. Megígérem, hogy pótolni fogom, amint csak tudom!” – írta a görög származású gitárszeni. A váratlanul érkező lemondás után azonban sikerült gyorsan gondoskodni a pótlásról. A brit hard-rock szupercsapat, a SNAKECHARMER érkezik augusztus 1-én a FEZEN Fesztiválra. A brit csapat neve még nem olyan veretes, mint a tagok előző zenekaraié, de a 2011 óta létező banda jó úton halad a felé, hogy megközelítsék azt a szinten. A zenekar az eredeti Whitesnake két tagja alapította, Micky Moody, gitáros és Neil Murray, basszusgitáros. Összeálltak Laurie Wisefielddel a Wishbone Ash gitárosával, Harry Jamesszel a Thunder és a Magnum dobosával, Adam Wakemannel, Ozzy Osbourne billentyűsével, az énekesi posztot pedig a Heartlandből érkező Chris Ousey kapta meg. Nem túlzás azt állítani, hogy mind a hatan a Brit szigetek legelismertebb és tapasztaltabb rockzenészei közé tartoznak. Klasszikus hangzás, iker-gitárral – ez a Snakecharmer fő ismérve. Repertoárjukban a saját dalok mellett megtalálhatók a zenészek korábbi zenekarától származó slágerek is, amiknek a születésénél ők is ott voltak. A koncertjeik kihagyhatatlan dalai közé tartozik például a Whitesnake Here I Go Again vagy a Fool For Your Loving című slágere. Augusztus elsején ezeket is hallhatja a közösnég a FEZEN Fesztiválon.

Idén is sikeres volt a FEZENRE VELED.  A másodszor megrendezett válogatóra 260 zenekar küldte el jelentkezését. Az elmúlt hétvégén a közösnég és a zsűri által közösen kiválasztott legjobb húsz zenekar mutatkozott be a FEZEN klubban. Két kategóriára bontva pénteken és szombaton küzdöttek a zenekarok a fesztiválra jutásért. A döntőben már kizárólag a közönség szavazata döntött a sorsukról, az öt-öt legtöbb szavazatot kapott zenekar a FEZEN Fesztiválra kapott meghívót. A SZIGORÚ kategória jelöltjei közül az AWS, az Eye For I, a Fatal Error, a Limbless és a Prey, míg a LAZA csoportból az Emulzió, a Monroe, az On Foot, a Punk Whiskey és a Tufa & Pippen Forszír került be az idei FEZEN-re. A két nap legsikeresebb (legtöbb szavazatot kapott) fellépője az enyingi Prey zenekar volt, ők a FEZEN Fesztivál nagyszínpadán kapnak helyet, két fő zenekar között.

Kapcsolódó cikkek

Jubileumi programmal töri meg a csendet a FEZEN fesztivál

KMZ

Idén is elmarad a FEZEN

KMZ

FEZEN – verekedés

KMZ

Félidőnél és közel húszezer fesztiválozónál jár a FEZEN

KMZ

Fél tucat hazai – tovább bővült az idei FEZEN fellépőlistája

KMZ

Új albummal tér vissza a Dream Theater a FEZEN-re

KMZ

Közel száz százalékos a FEZEN programja – mától új honlapon böngészhetjük a fellépőket

KMZ

Egy tucat új név érkezett a FEZEN-től

KMZ

20 éves lesz a FEZEN fesztivál

KMZ

Több mint száz fellépő, dupla nagyszínpad – Teljes a FEZEN programja

KMZ

A gótikustól az ugrálósig – tovább bővült a FEZEN névsora

KMZ

Magyar erősítés a szigorúbb vonalnak – a hazai rock-metal élvonal is fellép a FEZEN-en

KMZ

Két nagyszínpad, kétszer annyi sztárbanda – kezdjük a FEZEN névsort

KMZ

Rekord nézőszámú volt a 19. FEZEN Fesztivál

KMZ

Jönnek az Északiak – svéd metál és kanadai punk rock a FEZEN-en

KMZ

A „Metal Istenek” Fehérváron – Judas Priesttel nyit a FEZEN

KMZ

2013-ban is a MÁV-pályán várják a FEZENezőket

KMZ

FEZEN-kulissza a Székesfehérvárra érkező világsztárok öltözőjéből

KMZ

Thrash Metal Legenda Új Zenékkel a FEZEN-en – Jön a Testament

KMZ

FEZEN – Headbang, party és kávéházi hangulat

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek