Hírek

FEZENRE Veled – a No Wave és a FEZEN közös válogatója

„Van egy zenekarod, és úgy érzed, eljött az idő, hogy egy nagy fesztiválon is bemutatkozzatok?” – ezt a kérdést tettük fel tavaly, és nagyon sokan válaszoltatok igennel, kevesebb mint egy hét alatt, több mint száz jelentkezés érkezett a FEZENRE VELED válogatóra. A fesztiválra végül egy klubos élő forduló után hét zenekar jutott el, a legtöbb szavazatot elért The Talking Horse egyenesen a nagyszínpadon, a Moonspell és a Tankcsapda között léphetett fel. 2013 után idén is feltesszük a kérdést: van egy zenekarod, és úgy érzed, eljött az idő, hogy egy nagy fesztiválon is bemutatkozzatok? Akkor FEZENRE VELED – A NO WAVE és a FEZEN közös válogatójával bekerülhetsz a 2014-es FEZEN Fesztivál fellépői közé.

A tavalyi rock-metál túlsúly után, idén egy színesebb versenyre készülünk: akár Nirvana, akár  Metallica poszter lógott a falatokon, szeretettel várunk, de a Samantha Fox „alatt alvók”-at sem utasítjuk el. Egy műfaji megkötésünk van: zömében élő, hangszerekkel előállított zene legyen, amit előadtok. Semmi baj, ha samplert, laptopot és egyéb kütyüket is használtok, de ránézésre zenekarnak tűnjön a csapat, ne számtech szakkörnek 😀

Hogy a műfaji sokszínűségben még könnyebben kiigazodjunk, idén a No Wave is beszállt a válogatóba. A klubsorozatáról vagy akár a tavalyi egyik fesztiválhelyszínről is ismert szervezőbrigáddal közösen döntünk majd arról, hogy melyik zenekarok kapjanak esélyt a fesztiválfellépésre.

A tavalyihoz hasonló, de egy kicsit továbbfejlesztett szisztémával döntünk ezúttal a győztesekről. Első körben a jelentkezéseket várjuk, a facebook oldalunkon elérhető űrlapon keresztül, március 31-én éjfélig. Ezt követően a NO WAVE és a FEZEN szervezői végighallgatnak minden jelentkezőt, és kiválasztják azt az 50 zenekart, akikben meglátják (hallják) a jövő nagyszínpados előadóit. Majd közülük kiemelik a legjobb tízet, akiket egyenes ágon az élő válogatóba juttatnak. A maradék 40 zenekar sorsát pedig a közönségre bízzák: azaz egy szavazós alkalmazás segítségével Ti választhatjátok ki, hogy a már bent lévő tíz mellé, melyik tíz zenekar csatlakozzon az élő válogatón.

Mert idén is lesz FEZENRE VELED – Élő válogató, a FEZEN klubban. Ezúttal két napos lesz az esemény, Május 23-24-én mutatkozik be a tíz-tíz zenekar a FEZEN klubban, és az élő, színpadi teljesítményével próbálja meggyőzni a közönséget arról, hogy neki kell ott lennie a 2014-es FEZEN fesztiválon. A fellépő zenekaroknak idén is megtérítjük az útiköltségét, mind a klubos fellépésen, mind később, az esetleges fesztiválszereplés esetén. Mindkét napon 5-5 zenekar juthat be a FEZEN fesztiválra, és a 10 továbbjutó közül a legtöbb szavazatot elért csapat egyenesen a nagyszínpadra kap meghívót.

A kilenc zenekar fesztiválos fellépése nem a tavalyi helyszínen, a Gépházban lesz, hanem a NO WAVE sátorban, ami idén az ősfezen szimbólum cirkuszi sátor helyett egy 500-600 fős rendezvénysátorban kap helyet. A tavaly kipróbált Gépházat, idén nem koncerthelyszínként használjuk, hanem egyfajta pihenőszobaként, ahol kellemesebb klímával, ülőhelyekkel, lazítós zenékkel várunk Titeket. És, ahogy már korábban is írtuk, a fesztiválra utazás költségeit is megtérítjük a bejutó zenekaroknak. Szóval: Van egy zenekarod, és úgy érzed, eljött az idő, hogy egy nagy fesztiválon is bemutatkozzatok? FEZENRE VELED.

Kapcsolódó cikkek

Laza álmokkal és eszeveszett örjöngéssel zárult a 18. FEZEN

KMZ

Az utolsó zenerohamra készül a fesztivál

KMZ

Megbabonázta a közönséget Tarja Turunen

KMZ

Viharos rajtot vett a FEZEN

KMZ

FEZENRE VELED – kialakult a döntő mezőnye

KMZ

Elindult a FEZENRE VELED közönségszavazása

KMZ

Ozzy gitárosa és a Hét tenger kalózai a FEZEN-en

KMZ

Déli metál a FEZEN-en

KMZ

A Skid Row és az Ignite is jön a FEZEN-re

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek