Hírek

Fleshgod Apocalypse, Carach Angren: extrém metal évnyitás a Dürer Kertben

Saját turnéján tér vissza Budapestre a Fleshgod Apocalypse: a technikás olasz death metal zenekar az év egyik első fontos nemzetközi koncertjén játszik január 10-én a Dürer Kertben. Velük érkezik az egyre ismertebb holland szimfonikus black metal zenekar, a Carach Angren, valamint egy másik olasz brigád, a Nightland.

Az elmúlt évtized egyik leglátványosabb underground zenekari karrierjét tudhatja maga mögött a Fleshgod Apocalypse. A 2007-ben alakult öttagú csapat minden korábbinál gyorsabban és sikeresebben építette fel saját, innovatív death metal műfaját, mely a legnagyobb klasszikusok – így a Morbid Angel, a Deicide vagy a Cannibal Corpse – valamint Haydn, Mozart és Beethoven, vagy éppen híres filmzene írók, így Hans Zimmermann vagy John Williams zeneiségét gyúrja össze.

Tavaly tavasszal már hallhattuk élőben legutóbbi, King című lemezüket, most azonban saját turnén, fő zenekarként térnek vissza Budapestre az olaszok. Az együttes így kommentálta a hírt: „Talán nem is kell mondani, hogy mennyire izgatottak vagyunk a turné kapcsán. Ez lesz az első alkalom, hogy főszereplőként járhatjuk be Európát, és erre az alkalomra egy teljesen új műsorral készülünk, olyan élményt kínálva, amely mindenkiben maradandó emléket hagy! Ennél jobban nem is indulhatna az Újév.”

A turné kettes számú zenekara Hollandiából érkezik: a három tagból álló Carach Angren egy igazi horror metal banda. Negyedik, friss lemezük This Is No Fairytale (Ez nem tündérmese) címmel jelent meg, és Jancsi és Juliska történetét idézi meg a modern világ borzalmai – drofüggőség, alkoholizmus, erőszak – közé ültetve. A 2004-ben alakult zenekar szimfonikus elemekkel kombinált teátrális black metal zenéje kiválóan alkalmas a borzongásra: 2008-as, Lammendam című albumuk egy hollandiai szellemkastélyról és annak fehér ruhás úrnőjéről szólt, a 2010-es Death Came Through a Phantom Ship pedig a soha ki nem kötő, örök utazásra kárhoztatott hajó, a bolygó hollandi legendáját idézte meg. Legutóbbi, When Crows Tick On Windows című videójukat itt láthatjuk: https://youtu.be/USIao3W2W1E

A turné harmadik zenekara, a Nightland 2007-ben alakult. Zenéjükre kezdetben a kontinens viking és folk metal bandái voltak hatással, majd az évek során komolyzenei és death metal elemek is megjelentek dalaikban, mára pedig a folk metal elemek elhagyásával az agresszív, grandiózus hangzású szimfonikus, dallamos death metal került előtérbe.

Az olaszországi csapat első EP-je Knight Of The Dark Empire címen jelent meg 2011-ben, és elismerést váltott ki a régiójukban. 2015-re készült el első nagylemezük, az Obsession a Rockshots kiadó gondozásában. Alpha et Omega című daluk videóját itt nézhetjük meg: https://youtu.be/9hC0tGPw8do

A három zenekar Budapestre január 10-én érkezik, ahol a Dürer Kertben lépnek majd fel. A koncertre jegyek még kaphatók, a december 19-ei Headbangers Ball turnén megjelentek pedig ingyen léphetnek be a koncertre, ha elhozzák Headbangers jegyüket.

A Concerto Music bemutatja: King European Tour 2017
2017. január 10., kedd 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Fleshgod Apocalypse, Carach Angren, Nightland koncertek
Belépő: 4500 Ft, a koncert napján 5500 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában, a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Dürer Kertben, a www.concerto.hu és a www.tixa.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://concerto.hu/
http://www.fleshgodapocalypse.com/
http://www.carach-angren.nl/
http://nightland.bigcartel.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/1219410948120035

Kapcsolódó cikkek

Kaltenbach Open Air 2023 – Koncertbeszámoló

bönin

Fleshgod Apocalypse – Koncertbeszámoló

Némethy Zsolt

Fleshgod Apocalypse koncert 2021-ben – A38, 2021. okt. 21.

KMZ

Carach Angren – Charlie (official premiere)

KMZ

Ensiferum, Fleshgod Apocalypse koncertek a Barba Negrában

KMZ

KME videók: Ferium, Steignyr, Lefutray, Heretic’s Dream, Fleshgod Apocalypse, Dead Earth Politics, Darkology, Make Me a Donut

KMZ

KME videók: Avantasia, Motus Tenebrae, Votum, Idol Of A Broken Mind, Necrosavant etc.

KMZ

KME videók: Sunburst, Fleshgod Apocalypse, Carnality, Matubes

KMZ

Elkezdődtek a Fleshgod Apocalypse új, »King« című albumának munkálatai!

KMZ

Carach Angren – Killed and Served by the Devil dalpremier

KMZ

Carach Angren – Dalszöveg videó premier, albumrészletek

KMZ

Fleshgod Apocalypse – „Epilogue” videoklip

KMZ

Fleshgod Apocalypse – Új videoklip teaser

KMZ

Fleshgod Apocalypse – Új videóklip

KMZ

Carach Angren – Dalpremier

KMZ

Fleshgod Apocalypse Interjú

SteveShield

Hot News: Fleshgod Apocalypse – „Pathfinder” Video Clip now Online!

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – release second trailer for upcoming video for ‘Pathfinder’

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – release trailer for upcoming video for ‘Pathfinder’

KMZ

Hot News: Learn to Cook with Fleshgod Apocalypse!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek