Hírek

From The Sky – angol nyelvű dal érkezett a második nagylemezről: Invictus (We Are From The Sky)

Invictus (We Are From The Sky) címmel már a harmadik kislemezdalt és videóklipet jelentette meg a budapesti szimfonikus/extrém metal zenekar őszre várható új nagylemezéről.

 Nézd meg a videót itt:
youtu.be/cnIM1oDTZxg 
 Online zenehallgatás:
songwhip.com/from-the-sky/invictus-we-are-from-the-sky

Antarktika” címmel jelenik meg ősszel a From The Sky második albuma, a tavaly kiadott debütlemez, a „REX” folytatása. Az új anyagról elsőként az akusztikus hangulatú Luna, majd két hónappal később a Lethe jelent meg, utóbbi rögtön két változatban. 

From The Sky2220526

Ezúttal egy harciasabb dallal, az Invictusszal ismerkedhetünk meg, amivel kapcsolatban Tari Szabolcs, a zenekar énekese, multihangszeres zeneszerzője a következő gondolatokat osztotta meg:

A túlélés reményében az ember próbálja megerősíteni a lelkét, és hitegetni magát azzal, hogy az eddig történtektől csak erősebbé vált. Mindehhez olyan érzelmeket párosít, amelyeknek nincsen valóságalapja. A baljós zenei háttér kiváló játszóteret biztosít ezen érzelmek párharcának, amelyek leginkább a Nexus és a Libera Me című dalaink kombinációjaként írható le.”

A tavaly szeptemberben megjelent ’REX’ című bemutatkozó album zenei anyagához hasonlóan a dalszöveget és a zenét ezúttal is Szabolcs írta, ahogy a borítóért is a korábban megismert Kóródi Tamás (@deadlife_art) felelt. A hangfelvételek a szolnoki Denevér Stúdióban készültek Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla felügyeletével, a videót pedig a Toma Pictures készítette. Digitális megjelenés: H-Music Hungary.

A zenekar június 25-én Szigetváron, a Prog Campen lesz látható legközelebb. Az esemény különlegessége, hogy a „hangos” koncert előtt egy akusztikus műsorral is megörvendeztetik majd a nagyérdeműt. Az eseményhez itt lehet csatlakozni: facebook.com/events/2175222389310270

A KORÁBBI DALOKRÓL:

From The Sky32220526

Az „Antarktika” második klipes dala a „Lethe” volt, ami két változatban jelent meg.

FROM THE SKY – Lethe (Official Music Video)
youtu.be/5DJ30ZvaCmI

A kettes FROM THE SKY lemez második nótájáról így nyilatkozott a zenekar vezetője, Tari Szabolcs:

„Eredetileg egy, a ’REX’ című lemezünkről ismert Librához hasonló zongorás dalt szerettem volna készíteni, és így is álltam neki a ’Lethe’ rögzítésének. A felvétel során viszont elkezdett bennem motoszkálni az Amon Amarth, az In Flames, az Evergrey világát idéző gitározás és groove téma, így hagytam, hogy az is kibontakozhasson, a nap végére pedig mindkét változatot sikerült rögzítenem. A lemezre végül a durvább változat kerül majd, de ezt később bővebben is ki fogom fejteni.”

„A hosszú küzdelmek után egyszer eljön az a nap, amikor minden szó elapad, és feladod a harcot. Nincs visszaút, és jobb lenne többé nem is emlékezni mindarra, ami történt. A gyógyulási folyamat végén viszont visszatér az élni akarás, ami megpróbál kikényszeríteni az árnyékvilágból, és lezárná a múltat egyszer és mindenkorra. A Lethe (a feledés folyója) érzelmileg ezzel a töltettel vérteződött fel, ami dallamossága ellenére egy kissé rideg, fagyos köntösbe csavarva adja át e gondolatokat. Groove-jain keresztül pedig igyekeztünk megidézni a göteborgi death metal legszebb pillanatait, kiszínezve azt a ránk jellemző szimfonikus alapokkal, ahol ezúttal kizárólag dallamos énekharmóniákkal operáltunk.” – tette hozzá Szabi.

FROMTHESKY220104

Elsőként a „Luna” érkezett meg a második From The Sky lemezről.

FROM THE SKY – Luna (Official Music Video)
youtu.be/Ds2jYq970Cs 

„Az érzések, amelyeket közvetít leginkább a múlt szellemeinek megidézését juttathatja eszünkbe. Ellentétben a Lacrimosa és Libra című dalainkkal itt most nem a zongora, hanem a klasszikus gitár adja a lírai aláfestést. A megírását leginkább Wanda Martin és az ő „Az ártatlanság és tapasztalás dalai” című kiállítása, fotósorozata inspirálta.” – mondta Szabi a dalról.

H-Music online:
H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram

Kapcsolódó cikkek

FROM THE SKY – Antarktika

Herczeg Frigyes

From The Sky interjú

KMZ

“Hajnali fényre vár a morajló tengerár…” – Megjelent a From The Sky Antarktika című albuma

KMZ

From The Sky: Antarktika – Az Evergrey és az Amorphis világát idézi meg az új dal

KMZ

From The Sky – Kanyarban az Antarktika című második nagylemez!

KMZ

From The Sky: Luna – itt az első klipes dal az őszre várható Antarktika nagylemezről

KMZ

Korpiklaani / Dalriada / From The Sky – hatalmas folk metál este volt

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek