Hírek

Fulgora – Új teljes album a Grindcore/Death szupercsapattól a Housecore Records által

A Stratagem címet viselő hét számos csonttörő a FULGORA nevű grindcore/death zenekartól MA jelent meg a Housecore Records gondozásában. Nevük a villám női alakjának görög mitológiai nevéből származik, a csapat pedig olyan bandák tagjait tudhatja sorai között, mint a Pig Destroyer, Misery Index és Agoraphobic Nosebleed. Együttes munkásságuk egyszerre ádáz, szadista és dühös.

A korlátolt példányszámú bakelit single-ök és sample-ök őrült kollekcióját alkotó Stratagem kollektív erejük izzó pusztítását a szonikus büntetés új szintjeire emeli. A Houston Press szerint a „FULGORA leginkább a metál modern hardcore és crossover thrash oldalához áll közel. [A gitáros/énekes B.L.] LaMew vokálját nem sikítja vagy vonyítja, hanem inkább kiabálja. De ne féljetek; a FULGORA így is a matematikai riffek ütős adagját szervírozza. Ezek a srácok valószínűleg akkor sem tudnának egy egyenes számot írni, ha akarnának,” az Alternative Control pedig dicséri a FULGORA tagadhatatlanul „beteg csavarát a grindcore műfaj folyamatosan változó testén.” 8/10-es kritikájában a Decibel ezt írta: „Adam és John Jarvis (Pig Destroyer, Misery Index, Agoraphobic Nosebleed stb.) tagokkal B.L. LaMew gitáros/énekes mögött nem meglepő, hogy közvetlen párhuzamok fedezhetők fel ezek között a bandák között. Nem mintha panaszkodnánk. Adam dobjátéka …feneketlen teret áraszt magából meglepő mennyiségű groove-val, miközben úgy hangzik, hogy mindent egyszerre üt. Frenetikus stílusa nagyszerűen illik LaMew csobbanó lármájának feszes, erőteljes riffekbe szövéséhez.” A Dead Rhetoric úgy véli: „Míg az említett ’nagy hármas’ bandák leginkább a death, grind és a pusztítás vonalát viszik, a FULGORA inkább valami velejében hardcore, és egyben dallamos hangzást céloz meg. A dallamost nem úgy értjük, hogy vidám és ugrándozó, mivel a Stratagem tele van vitriollal, de lényegesen sok groove-os elemet hallhatunk a háttérben. A hangzás összességében elég mocskos… ez pedig segít nekik a dalok maró megközelítésében,” a MetalSucks pedig így fejti ki, „…ha a Misery Index a politikai forradalom jogos dühétől fűtött elszánt fanatikus, a Pig Destroyer pedig a szeretethiányos, elkeseredett perverz a nők rémálmaiból, akkor a FULGORA az az őrült tudós, aki az emberi százlábúja középső tagjának szemelt ki téged. A FULGORA zenéje könyörtelen és tomboló, de közben sebészi pontosságú,” majd hozzáteszi: „Zenéjük tudományosan bizonyítottan arra készteti hallgatóját, hogy az levágja saját arcát és kutyákkal etesse meg.”

A Stratagem teljes dicsőségében a Decibel Magazinon keresztül ITT található. 

Ha pedig eddig lemaradtál róla, nézd meg a „Meridian” szám vizuális verzióját a Metal Injectionön ITT. 

A Stratagem már kijött Philip H. Anselmo Housecore Records kiadóján keresztül. CD rendelés ITT. A bakelit szerelmeseinek pedig ITT.

http://www.fulgoramusic.bandcamp.com
http://www.facebook.com/fulgoramusic

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek