Hírek

Garden Of Worm – Új Svart album megjelenése

A Svart Records bejelentette március 6-át mint GARDEN OF WORMS második albumának, az „Idle Stones”-nak megjelenési dátumát. A trió a finnországi Tamperéből való, akik miután több banda alatt játszottak progresszív rockot, 2003-ban úgy döntöttek, hogy ideje egyszerű, alap doom metált tolni. Így született meg a WORM. Több kiadvány után különféle kiadókon keresztül, melyek közül a legutóbbi a 2010-es saját magukról elnevezett debüt album volt, a banda eltűnt a térképről.

GARDEN OF WORM Svart debütje, az „Idle Stones” ennek a hallgatásnak az eredménye. Ambiciózus debüt nagylemezük után a banda egy ideig nem tudta, hogy melyik irányba tegye a következő lépést. Lassacskán a doomosabb, komorabb anyagból beszivárgott az improvizáció és az egész munka újult spontaneitásra lelt.

A 2015-ös GARDEN OF WORM változott az első napokhoz képest. A banda hangzása az eddiginél sokkal inspiráltabb és nyugodtabb. A doom metál alap még mindig jelen van, de a hangzásban megtalálható a pszichedelikus melegség, valamint az a szabadság, melyet olyan improvizáló rock bandáknál hallhatunk, mint az Amon Düül II, Träd Gräs és Stenar. Ez a szabadság az élő koncertek hevességéhez is hozzáad: bár mindig előre megírt dalok vannak a szetben, az improvizációs átmenetek a bandát a jelenben tartják. Bármi megtörténhet.

Tracklist:

1. Fleeting are the Days of Man
2. Summer’s Isle
3. Desertshore
4. The Sleeper including Being Is More Than Life

Tagok:

SJ.Harju – vokál, basszusgitár
JM.Suvanto – dob
EJ.Taipale – gitár, vokál

www.facebook.com/gardenofworm

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek