Hírek

Goat Semen – Hamarosan megjelenik a debütalbum

Minden idők egyik legvártabb albuma végre megérkezett: GOAT SEMENEgo Svm Satana” című albuma február 24-én jelenik meg a Hells Headbangers kiadónál (UK és európai forgalmazást a Kvlt irányítja). A dél-amerikai black/death metál feltámadásának középpontjában, az évezred hajnalán ezek a perui ördögök a legklasszikusabb demók egyikét hozták el nekünk 2002-es demójukkal, mely azóta tucatnyi újrakiadást élt meg az elmúlt évtized alatt és a banda is irigylésre méltó szintre emelkedett. Sajnos a debütalbum eddig elkerülte a bandát, az underground pedig már feszülésig pattant a várakozástól. A már-már mitikus jelzőt kiérdemlő (hasonlóan SADISTIC INTENT régóta ígérgetett debüt LP-jéhez) „Ego Svm Satana” több mint egy évtizede van készülőben. Igaz, hogy a bandát lefoglalta az underground a 2002-es demó óta, ahol kiadott néhány splitet Nazxullal, Krieggel, Leviferrel és a japán Sabbattal, valamint két live albumot, de minden egyes lépésénél csak néhány dalt adott ki csak hogy hergeljen minket.

Most viszont az „Ego Svm Satanas” berobban a tudatba. Mint valami útirajz a dél-amerikai metál barbarizmusának elmúlt három évtizedén, az album szinte keresztülvágtat azon a gyűlöleten és poklon amiről a kontinens black/death metálja ismert, viszont a kvartett magába szívja ezeket a hagyományokat és egy még undokabb fajtáját okádja ki. A dalok dinamikája és hossza is változatos egy ilyen ocsmány és tébolyodott metálhoz képest; ehhez hasonlóan a kivitelezés is a nyers és a kifinomult között egyensúlyozik. Mégis mindezen keresztül minden egyes sötét sarokban ott les ránk az azonnali robbanás érzése, ahol a káosz karmai közé kaparint és vagy valóságos őrjöngésbe vagy állandó feszültségbe hajtja a hallgatót. Mindez alatt GOAT SEMEN pedig csak nevet, ahogy a mester játszik a rabszolgával, az „Ego Svm Satana” pedig a kivégzés amiért az utóbbi már könyörög. Ha INRI, Black Force Domain, Aquelarre, Sexual Carnage és Wicca tökéletes keverékét keresed… ne keress tovább.

Tracklist:

1. Letanias de Satan – Intro
2. Holocausto
3. Genocidio
4. Warfare Noise
5. Revelaciones
6. Altares De Pandemonium
7. Madre Muerte
8. Hambre
9. Ego Svm Satana

Énekes Neyra így mesélt az „Ego Svm Satana”-hoz vezető történésekről: „Több mint egy évtized kellett, hogy megírjuk, elrendezzük és megcsináljuk a stúdiómunkáit ennek az albumnak! Viszont sok minden közre játszott a késésbe, úgy mint a tagságban bekövetkező változások és a jelenlegi tagok különféle egyéb elfoglaltságai. Nem azt mondom, hogy a banda nem élvez elsőbbséget, de basszus, Peruban vagyunk és minden – főleg gazdasági problémák – ellenünk van! A felállásban is változások voltak, mivel Levifert megkértük hogy távozzon. Eduardo „Hellfucker” Sanchez – ő volt az első Black Angel demó gitárosa és 2011  augusztusában elhunyt – 2006-ban csatlakozott a bandához és besegített a zenékbe amiket az ESS-en hallhattok, de a munkabeosztása és a próbákra jutó egyre kevesebb ideje miatt őt is megkértük, hogy menjen el. Beleth vette át a hathúrost Necro pedig a basszusgitárt (2010), ezalatt végre sikerült befejezni a dalokat és az album elrendezését.

2012. júniusban vettünk fel mindent, az első mixeket rákövetkező évben csinálta Beleth egy stúdióban ahol dolgozott. Ennek ellenére ebben az időszakban nagyon lassan ment a mixelést köszönhetően annak, hogy szó szerint a 4000 méter magas perui felvidéken kellett csinálni és egyszerűen nem tudtunk időt keríteni hogy nyugodtan mixelhessünk. Ekkor 2014 elején Arthur Rizk – aki a legutóbbi Inquisition albumon dolgozott – felvette velünk a kapcsolatot és rákérdezett, hogy segítsen-e nekünk a stúdiómunkákban, mivel ő meg tudná csinálni a mixelést és a feltételek is sokkal jobbak lennének a philadelphiai stúdiójában. Egyébként kifejezetten kemény munkával teli másfél hónap volt az, leírni az összes megjegyzést és változtatási javaslatot mindegyik samplerhez amit Arthur küldött, de a végeredmény nagyon jó lett, sokkal jobb mint amire számítottunk. Megint felvettük a kapcsolatot Chase-el (Horval, Hells Headbangers kiadó feje) és elkezdtük a tárgyalásokat GOAT SEMEN debütalbumáról, plusz érkezett egy ajánlat a finn Kvlt Records-tól is, akik az „Ego Svm Satana” terjesztéséért felelnek majd, így lesz két kiváló kiadónk Amerikában és Európában.

Sok minden történt velünk ezalatt a hosszú idő alatt. Játszottunk Dél-Amerikában, olyanokkal osztoztunk a színpadon, mint Vulcano, Mystifier és Sabbat. Kiadtunk pár split bakelitet és CD-t valamint egy előzetes kazettát amin az album pár dalának első mixei hallhatók. De végül kezünk között tarthatjuk az „Ego Svm Satana”-t, és szerintem a barbarizmus eme darabja ugyan azt az utat fogja tartani amit a kibaszott évezred elején megkezdtünk a rehearsal felvételekkel! Hail the Goat!”

www.facebook.com/goatsemen

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek