Hírek

Görbe tükör a társadalom felé – megérkezett a metalcore / modern metal vonalas Lovecrose harmadik nagylemeze

égtelen mint az óceán címmel megjelent a Lovecrose új albuma! A 2013-ban indult zalaegerszegi bázisú banda a három éve kiadott Minden lángol folytatásaként jelentkezett 11 tételes friss anyagával, ami egyértelműen kötelezően ajánlott a technikás, riffelős metalcore-t kedvelőknek, és ami ismét már-már egy konceptlemez… “Egy jó másfél-két éve kezdtük el körvonalazni ezt az óceános, viharos, apokaliptikus koncepciót. Az album szinte minden tétele ilyen hasonlatokkal operál, és görbe tükröt tart a társadalom felé, ami szépen lassan minden értelemben felzabálja saját magát.”

Lovecrose Cover231106

A lemez megszólalásáról és a zenéről az alábbiakat osztották meg a srácok:A fő csapásvonal a megszokott Lovecrose hangzás maradt, de sokkal erőteljesebb és dominánsabb zenei témák kaptak itt helyet az eddigiekhez képest. Hangzásban követtük a megszokott metalcore stílust, de született néhány dal, amelyekben a szokásosnál jóval mélyebbre hangolt gitárok szólalnak meg. Az elektronikus betétek pedig a mostani lemeznél jóval letisztultabbak, cserébe a riffek és a breakdownok súlyossága viszi el a dalokat. Az énekek kettősségét szerettük volna most sokkal jobban kiélezni, mint a többi lemeznél tettük – a hörgések / kiabálások még agresszívebbek lettek, a tiszta vokálok pedig még dallamosabbak. A dalokat szokásosan magunk rögzítettük és dolgoztuk ki Csiszár Ádám gitárosunk által, a keverés és mastering pedig a No Silence Sound Studioban készült. Az albumhoz tartozó vizuális tartalmakért, videókért a Portrait Shot, utómunkálataiért énekesünk, Volner Márk felelt.”

Zenekar:
Volner Márk – ének
Csiszár Ádám – gitár, ének
Szekeres Attila – gitár
Gerencsér Ádám – basszusgitár
Horváth Bence – dob

Lovecrose231106

A zenekar november 24-én tartja lemezbemutató koncertjét a Dürer Kertben, ahová egy masszív több órás bulival készülnek – az új album dalai mellett a Covid miatt kissé mostoha sorsú Minden lángol anyaga is méltón felidézésre kerül, sőt, pár meglepetés is várható.

FB: https://www.facebook.com/events/1078564276842668
Jegyek: https://tixa.hu/lovecrose_lemezbemutato

Ezt megelőzően még három vidéki helyszínen lehet találkozni a csapattal – a Junkies ‘Az ősz’ miniturnéjának vendégeként állnak színpadra.

11.10. Szarvas / Granárium Zebra Klub
11.17. Debrecen / Nagyerdei Víztorony
11.18. Székesfehérvár / Nyolcas Műhely

Végtelen mint az óceán album az online felületeken: https://songwhip.com/lovecrose/vegtelen-mint-az-ocean

Shop: https://shop.hmusic.hu/eloado/lovecrose

Lovecrose FB-oldal: https://www.facebook.com/lovecroseband

Kapcsolódó cikkek

Taposol – Mellbevágó videoklippel kísért új dal a Lovecrose ötösétől

KMZ

Lovecrose dal- és klippremier: Szemvillanás

KMZ

Lovecrose – új videoklip és dal a metalcore banda készülő második nagylemezéről

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek