Hírek

Grandiózus modern metal est Budapesten, az A38 Hajó gyomrában!

Az underground metal zene szerelmeseinek minden bizonnyal nem kell bemutatni az Omega Diatribe zenekart, akik zord, agresszív zenéjükkel és energikus élő előadásmódjukkal valósággal berobbantak a hazai köztudatba 10 évvel ezelőtt, a debütáló Iapetus címet viselő lemezükkel. Az ezt követő Abstract Ritual és Trinity c. lemezek csak megerősítették a pozíciójukat a hazai és európai szcénában. A második lemezen Kevin Talley-vel (ex-Suffocation/Six Feet Under/Chimaira) a dobok mögött, ezután pedig Tue Madsen (Meshuggah/Ektomorf/Suicide Silence) vezényletével készítettek a harmadik lemezt, amivel be is zsebelték az ‘Az év koncert zenekara’ illetve az ‘Az év stúdióprodukciója’ díjat a HangSúly Zenei Díjon. Számtalan hazai és európai turné után a zenekar 2020-ban megjelent Metanoia című negyedik lemeze nem kisebb produceri név szárnyai alatt készült, mint a svéd Jens Bogren-é (Opeth, Sepultura, Dimmu Borgir, Amon Amarth), akinek kiváló munkája végett a banda eddigi legerősebb anyagát tette le az asztalra, Aki koncertjükön jár, minden bizonnyal egy maradandó élménnyel távozik a helyszínről. Nem lesz ez másképp a budapesti A38-as koncert esetében sem!

A 2021-ben indult Live Life Hard, Vörös Attila és Jozzy ex-Leander Rising-osok új zenekara, ahol súlyos groove-okat, Geröly Matyika (Ganxta/FTF) hozza, Lisztmajer Ádám bõgõzik, a frontembeünk és sampler gyárosuk pedig Partos Bence, aki Matyikával a Gekkóban is együtt csapatták.
Tömény groove orientált, húzós gitárközpontú metalt tolnak, hip-hop és egyéb súlyos elemekkel, vegyesen főképp magyar és angol szövegekkel. Ha éled a PanterA-t, Limp Bizkit-et, Slipknot-ot, és nyitott vagy a kemény rap/hip-hop crossover zenékre, akkor élni fogod az ő zenéjüket is!

A Sas leszállt. A budapesti ‘Eagle Has Landed‘ 2017-ben alakult. A csapat különlegessége a két brutális frontemberen túl a különböző stílusjegyek szokatlan, eddig nem ismert módon történő vegyítése: a deathcore, black metal elemein át a különböző elektronikus zenékig sokféle hatás érvényesül zenéjükben. A zenekar tagjai már ismerősök lehetnek a magyar zenei színtérből: a vokálokért Tari Bálint és Farkas Péter felel, gitár fronton Kovács Dóra és Rácz Attila hozza a masszív riffeket, Gróf Adolf dobos ritmusaival megerősítve. A banda első debütáló anyaga ‘Devil’ címmel jelent meg 2019 áprilisában – egy nem mindennapi látványvilággal bíró videoklippel, januártól pedig a ‘Dürer’ címet kapott EP-t is bemutatta a zenekar.

Elővételes jegyeket az alábbi linken tudtok váltani: https://www.a38.hu/hu/program/omega-diatribe-hu

Kapcsolódó cikkek

Így hangzana, ha kereszteznéd a Lazarvs-t és az Omega Diatribe-ot

KMZ

Megjelent az Omega Diatribe új lemeze Deviant címmel!

KMZ

Komoly témával és súlyos zenével landolt a második felvezető dal a közelgő Omega Diatribe lemezről!

KMZ

Új dal a decemberben megjelenő ötödik Omega Diatribe lemezről!

KMZ

Új év, új energiák az Omega Diatribe fedélzetén!

KMZ

Pénteken 10 éves jubileumi Omega Diatribe koncert az A38 Hajón!

KMZ

Tizedik szülinapja alkalmából új EP-vel rukkol elő az Omega Diatribe!

KMZ

Tizedik szülinapja alkalmából új EP-vel rukkol elő az Omega Diatribe!

KMZ

Nest of Plagues / Eagle Has Landed / Archaic – Koncertbeszámoló

Steve

Lazarvs / Omega Diatribe – minden alkalommal fantasztikus a közönség

KMZ

Omega Diatribe – ‘You Can’t Save Me’ werkfilm

KMZ

Omega Diatribe / Live Life Hard / Eagle Has Landed – az este nagyon jó élményként maradt meg bennem

KMZ

II. Fekálfeszt – öt órányi pöce

KMZ

Omega Diatribe / Nova Prospect / Eagle Has Landed – hatékony hármas

KMZ

Felkavaró klippel sújt le az Omega Diatribe

KMZ

Omega Diatribe – Parallel gitáros videó és idei tervezet

KMZ

Omega Diatribe – változások a zenekar felállásában

KMZ

Omega Diatribe interjú

KMZ

Mirror Neuron címmel büntet az új Omega Diatribe dal!

KMZ

Omega Diatribe – beszippant az új Omega Diatribe dal, akár egy fekete lyuk!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek