Hírek

Gruesome – Hátborzongató darab a korai ’90-es évek floridai death metáljából

A GRUESOME egy bénító death metál egység az Exhumed, Possessed, Malevolent Creation és Derketa bandák tagjaiból. A korai Death lemezek hangzásának méltó ünnepléseként a kollektíva Matt Harvey gitáros/énekes (Exhumed) és Gus Rios dobos (Malevolent Creation) fejéből pattant ki a közös Death To All turnék alatt – Harvey volt a frontember az eredeti kilenc tagos miniturné alatt és Rios adta elő a “Baptized In Blood”-t, majd a következő amerikai turnén együtt dolgozott a DTA dobos Sean Reinert-tel ahol az Exhumed volt több állomáson a support banda.

A páros tartotta a kapcsolatot és megbeszélték közös megszállottságukat a korai Death irányába. Miután átbeszélték és végül elvetették azt az ötletet, hogy összerakjanak még egy DTA-inkarnációt ami csak az első két albumra koncentrál, Harvey félig viccelve felvetette, hogy írhatnának saját dalokat is. Nem sokkal ezután kerékvágásba kerültek, és a „banda” írt öt számot. Mivel Harvey Kaliforniában írta a dalokat, Rios a Possessed gitárosát, Daniel Gonzalez-t és a Derketa basszusgitárosát, Robin Mazen-t vette be a csapatba, hogy felvegyék az anyagot Floridában, amíg Harvey a nyugati parton rögzítette az éneket. Az eredmény a nyolc számos debüt, a Savage Land, egy igazán hátborzongató darab a korai ’90-es évek floridai death metáljából. Sajnos már soha nem fog készülni igazi új Death anyag, de a GRUESOME eltökélt, hogy a banda klasszikus hangzását életben tartsák amennyire az lehetséges.

GRUESOME: Savage Land előzetes
YouTube link vagy Dailymotion link

A Savage Land április 20-án (UK/nemzetközi), április 17-én (DE/Benelux/Fin) és április 21-én (USA) jön CD-n és digitális formátumban a Relapse Records gondozásában. Előrendelés itt. Digitális előrendelés a GRUESOME BandCamp oldalán.

Savage Land számlista:

1. Savage Land
2. Trapped In Hell
3. Demonized
4. Hideous
5. Gangrene
6. Closed Casket
7. Psychic Twin (featuring guest solo from James Murphy)
8. Gruesome

GRUESOME:

Daniel Gonzalez – gitár
Matt Harvey – gitár, ének
Robin Mazen – basszus
Gus Rios – dobok

Matt Harvey: “Sokat adott nekünk az album megírása és felvételei, és remélem, hogy legalább feleannyira fogjátok élvezni, mint mi. Nagyszerű élmény volt Floridában dolgozni a barátaimmal és megírni és felvenni a saját elképzelésemet a Death hangzásról. Több, mint boldog vagyok a végső anyaggal, és remélem az emberek úgy fognak rá tekinteni, mint az a dédelgetett, tisztelettel viselt anyag aminek szántuk. Tudom, hogy ez egy death metál albumhoz kicsit furcsán hangzik, de az egész banda írt egy szuperkocka rajongólevelet Chuck [Schuldiner], James [Murphy], Rick [Rozz], Terry [Butler], Chris [Reifert], Paul [Masvidal], Sean [Reinert], és Stevie D [DiGiorgio] zenészeknek amiért szó szerint több évtizednyi élményt adtak nekünk. Akárhogy is, ha szeretitek a késő ’80-as évek death metálját, akkor őszintén remélem hogy tetszeni fog a mi változatunk is, mert erről szól az albumunk, minden, a logóban látott vértócsával és fordított kereszttel együtt.

A Death első két albumának kifordítása jó kezekben van náluk.” – Decibel Magazine

Teljes mértékben fantasztikus saját erejéből, egyúttal egy egyedi tiszteletadás a Death előtt.” – No Clean Singing

www.facebook.com/gruesomedeathmetal
www.facebook.com/primitivemandoom

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Gruesome, Cats in Space, Dead By Wednesday, Obscenity, The 69 Eyes, Doro, Suidakra, A Time To Hope, Devildriver, Green Death, Broken & Burnt

KMZ

Újabb hátborzongató klip a Gruesome bandától

KMZ

Hot News: Gruesome sign to Relapse Records; Prepare debut album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek