Hírek

H.P. Lovecraft egyik novelláját dolgozta fel új albumán az Enigmatic Infinity

Két évvel a 2016-os Sentenced to Solitude debütalbum után a mai napon új albummal jelentkezett az eredetileg pécsi, ám évek óta Budapesten élő Tombor Nándor által egy személyben életre hívott progresszív rock/metal projekt.

A szeptember végén megjelent első előzetes dal, a The Collapse harangozta be az Enigmatic Infinity ma megjelent, The Shadow Out of Time című második albumát. A H.P. Lovecraft azonos című novelláján alapuló konceptalbumon 6 dal található közel 50 percben, stílusát tekintve pedig a szerző tudatosan távolodott el a szakmai körökben sikeresnek mondható első albumtól.

„Már a Sentenced to Solitude felvételei közben kikristályosodott a The Shadow Out of Time koncepciója, nagyon régi vágyam valósul meg azzal, hogy a kedvenc íróm számomra legkedvesebb novelláját zenébe önthettem. Ugyan Lovecraft műveit többnyire a súlyosabb, black/death bandák szokták feldolgozni, számomra valamiért mindig a kicsit ódonabb, vintage stílusú prog rock áll ehhez a világhoz legközelebb, így a dalszerzéskor is tudatosan nyúltam vissza a műfaj régi nagyjainak eszköztárához.” – meséli.

Az albumon az összes zene és dalszöveg Tombor Nándortól származik, a gitár- és basszusgitárrészek feljátszásáért szintén ő felel, az éneket pedig ezúttal a svéd énekes-youtuber Rob Lundgrenre bízta. Az album instrumentális dalában egy billentyűszóló erejéig nem más vendégeskedik, mint Derek Sherinian, akit többek között a Sons of Apolloból, a Planet X-ből vagy épp a Dream Theaterből ismerhet a közönség. A felvételek ezúttal is a komlói CETT Hangstúdióban zajlottak, Peti András vezetésével.

A The Shadow Out of Time egyelőre csak digitálisan jelenik meg (megvásárolható a Bandcampen, illetve streamelhető a nagyobb platformokon), a jövő év elején viszont limitált példányszámú, a borítót is jegyző Tóbiás Zoltán grafikáit és a dalszövegeket tartalmazó booklettel ellátott CD-n is megjelenik, mely már előrendelhető az enigmaticinfinityofficial@gmail.com címen.

További információk:
www.facebook.com/enigmaticinfinity
www.instagram.com/enigmatic_infinity
enigmaticinfinity.bandcamp.com

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek