Half the Pressure, Twice the Speen – belépett a Sztratoszférába az Autopilot zenekar!

Print Friendly, PDF & Email

2017. Sze 27, 13:29 :

Megjelent a budapesti Autopilot első 10 számos nagylemeze Half the Pressure, Twice the Speed címmel! A dalok szeptember 30-án szombaton élőben is megdörrennek a Dürer Kertben, ahol a banda a Wolf of Mind és a visszatérő Harap társaságában tart lemezbemutató koncertet.

Bár az idén tavasszal megjelent második kislemezükre négy évet kellett várni, valami nagyon beüthetett idén a zenekarnál, mert most szeptemberben már ki is jöttek egy teljes nagylemezzel.

A zenekar alapító-párosa, Kőrös “Köge” Gergely (basszus, ének) és Rátkai Márton (gitár) még 2012-ben kezdte letenni az Autopilot alapjait. A bemutatkozó 2013-as A is for Autopilot kislemez szép indulás volt, de az elmúlt négy évben egy még sokkal erősebb zenei világot alakítottak ki. Közben dobosváltás is volt, Magda Zsolt állandó tag lett, majd az év elején énekes poszton beszállt Farkas Balázs (The Royal Freak Out) is, így készült el a márciusban megjelent Practices for Slowing Down Time kislemez, amit alig fél évvel követett az aktuális anyag: Half the Pressure, Twice the Speed.

“Balázs érkezésével mondhatjuk, hogy kinyílt egy szelep. Az utolsó régóta rakosgatott valamire való riffünk is megtalálta a helyét és bár csak tavasszal jelent meg a legutóbbi kislemezünk, júniusra máris összeállt az első nagylemezünk anyaga.”  

Half the Pressure Twice the Speed borítóját Rátkai Marci készítette egy NASA fotó alapján. A világűr végtelenségének tematikája nem csak a borítóképen és a címben köszön vissza, hanem a dalok címeiben és/vagy szövegében is megjelenik.

“Hisszük, hogy egy zenekar felvétele és annak hangzása szerves része a zenének. Baromira nem mindegy, hogy egy adott téma, vagy akár egy dal hogy szólal meg – és most nem is csak arra gondolok, hogy “Úúú, ez de jól szól! Odabasz!”, hanem arra, hogy ugyanaz a riff képes akár tökmást elmondani, ha így, vagy úgy van keverve, effektezve, több vagy kevesebb gainnel van feljátszva. Ahhoz, hogy a lemez hitelesen adja vissza a bandát, kell egy jó producer és/vagy hangmérnök, aki +1-edik tagként tud azonosulni az egész cuccal, hogy ezeket a döntéseket a helyükön tudja kezelni és tényleg el tudjuk érni közösen a kívánt hatást. Na, ilyet még nem találtunk, úgyhogy saját kezünkbe vettük a dolgot, csináltunk egy stúdiót és nekiestünk a daloknak. Mi habzsoljuk a végeredményt és bízunk benne, hogy a hallgatók nemcsak azt fogják érezni, hogy odabasz, horzsol, karcol, esetleg üt, mint a buszkerék, ahogy minden más banda lemeze is, hanem hogy ez kicsit más hangzás. Nem “industry standard”, hanem Autopilot.” – gondolkodott hangosan Köge, a zenekar basszusgitárosa.

A lemezbemutató koncertre szeptember 30-án a Dürer Kertben kerül sor (event itt), ahol a Harap és a Wolf of Mind társaságában játszanak majd a srácok, ne hagyjátok ki!

A lemez teljes terjedelmében meghallgatható/beágyazható YouTube-on: https://www.youtube.com/watch?v=3bfkwvXDQ8Y&list=PLHOGX9KwawTflNJHDO90HWaBPz_DT5uHe

Illetve SoundCloudon: https://soundcloud.com/autopilotrocks/sets/half-the-pressure-twice-the

A zenekar FB-profilja: https://www.facebook.com/autopilotrocks/

Az esemény FB-on: https://www.facebook.com/events/221256841737766/

Ezt a cikket eddig 255 alkalommal tekintették meg.

Hasonló Bejegyzések

Megosztás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..