Hírek

Három vidéki és három budapesti Paddy and the Rats buli sorozat!

2015-ben is rengeteg az élő buli, sokat koncerteznek országszerte és külföldön is. Március 18-tól 20-ig pedig Paddy and the Rats lázban ég majd a főváros, hiszen egy egyedülálló „három napos” buli sorozattal készülnek. Mindhárom helyszín más-más meglepetéssel szolgál majd. Meghívott vendégekkel -többek között Ganxsta Zolee is megmutatja magát a patkány bulin- teszik majd emlékezetessé a koncerteket. Ezúttal a rajongók szavazhattak, milyen dalokat játszanak majd, tehát a közönség ízlése rakta össze a repertoárt. Az első napon 18-án csütörtökön Budapest-Akvárium, pénteken A38 és a záróakkord szombaton Barba Music Club. Kihagyhatatlan őrület lesz! És, ha valaki mégsem jut el a három nap valamelyikére, azoknak marad a májusi lemez bemutató koncert a Barba Negra Track-ben.

Vidék:
március 6. Gödöllő / Trafó
március 7. Zalaegerszeg / Atlantis Club
március 21. Kaposvár / HangÁr

Budapest:
március 18. Akvárium
március 19. A38
március 20. Barba Negra Music Club

Paddy & the Rats zenekart 2008-ban alapította az énekes-dalszerző Paddy O’Reilly – akusztikus gitár, Vince Murphy – basszus gitár, és vokál, valamint Joey MacOnkay – elektromos gitár, vokál. Majd csatlakozott hozzájuk Seamus Connelly – dobok, és Sam McKenzie – hegedű virtuóz, aki az élő bulikon ír sípon, banjon és skót dudán is játszik. 2012 tavaszán Sonny kiszállt a bandából és Bernie Bellamy – harmonika, vokál vette át a helyét.

Stílusukat az ír nép kocsmazenéjéből emelik a sajátjukba és kelta motívumokkal ötvözik a dögös, koszos punk-rock dalokat. De sokszor megjelenik a tengerész- és kalózvilág hangulata mind a szövegekben, mind a zenében. Az utolsó pár évben már több mint 500 koncerten vannak túl, és egy masszív rajongói tábor alakult ki, nem csak hazai szinten, de külföldön is. Sikerük titka, hogy az őrületes hangulatú buli koncerteken a saját dalok mellett tengerészdalokat ( Drunken Sailor, Bully in the Alley) játszanak hegedűvel, banjoval, harmonikával, skót dudával, furulyával és persze sok Rock’n roll-lal. Céljuk, hogy megismertessék a közönséget az élő koncerteken a tengerész dalokkal, kocsmakultúrával. Az elmúlt években több magyar fesztivál (Hegyalja, Campus, SZIN, EFOTT, Pannónia) mellett bejárták fél Európát (Németország, Franciaország, Olaszország, Ausztria, Svédország, Dánia, Szlovákia, Svájc stb.).

Persze a nemzetközi és hazai koncertek mellett folyamatos az alkotó munka. Most gőzerővel az új lemezen dolgoznak, mivel az utolsó albumuk premierje -már jó ideje- 2011-ben volt.

Kapcsolódó cikkek

Paddy And The Rats – Buli sorozattal készülnek

KMZ

Paddy and the Rats, Dalriada, Lochnesz, Niburta – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek