Hírek

Havenless leszerződött a Wormholedeath-el!

A francia progresszív death metálos HAVENLESS leszerződött a Wormholedeath-el „The Crimson Lines” című debütalbumuk kiadására. A producer Wahoomi Corvi volt, a masterelést Jonas Lindström végezte, az album télen jelenik meg.

A hivatalos megjelenési dátumot a The Orchard és Aural Music jelenti majd be.

HAVENLESS 2012 elején alakult Franciaországban, alapítója Fred Blanchard volt (Ossuaire, ex-Fate of Fallacy, Onyrisme). A felállást basszusgitáros Vincent Mattana, gitáros Benoit Bonnoron és dobos Vincent Roubiére tette egésszé. Néhány fellépés után Vincent Roubiére otthagyta a bandát, helyére az új dobos, Romain Choisy került.

Első albumuk után Vincent Mattana úgy döntött otthagyja a bandát, helyére basszusgitáros Christine Lanusse lépett. Debüt EP-jüket „Achitecture of Plague” címmel az Echoes Stúdióban vették fel és mixelték Raphaël Henry-vel, a masterelést pedig az Ubik Masteringben végezték billentyűs Pierre-Yves Maranival.

A banda progresszív death metál hangzására nagy hatással volt OPETH, IHSAHN, ENSLAVED és PORCUPINE TREE, míg szövegeik sokakat KING DIAMOND stílusára emlékeztethetnek.

A szerződés megünneplésére a banda feltette a „Lamentation”-t http://httpv://youtu.be/0r0y4kIWXFw

Tracklist:

1-Prelude
2-Sons of the raging season
3-Nightwalk for tragedy
4-Orphnas of magic
5-Cold shape
6-House of the bleak
7-In the soreness chamber
8-Lamentation
9-Shades in the moor

Worm mondta: „Havenless egy fiatal projekt, producerük Wahoomi hitt bennük, tőle hallottam róluk. Hirtelen megértettem, hogy a srácok nagyon komoly dolgot csinálnak és bennük van az igazi, profi hozzáállás a zenéhez. Amit szeretek bennük, az a természetesen hangzó produkció és a rengeteg analóg felszerelés használata a stúdióban, ami teljesen áthágja annak a zenei világnak a szabályait, ahol kamu dobokkal és gitár szoftverekkel érik el a hangzást. Progresszív hozzáállásuk olyasmi, ami miatt ez a lemez tetszeni fog a belsősöknek és a hallgatóságnak is. A borítót a grafikus szörnyeteg, Rhett Petersoo készítette, tényleg profi munka lett. Most pedig rajtunk a sor, hogy támogassuk a bandát és mindent beleadunk majd, hisz a srácok megérdemlik.”

Havenless így nyilatkozott: „Pár éve kezdtük meg a munkát első EP-nken, az „Architecture of Plague”-en; jó visszajelzéseket kapott a webzine-ektől, fanzine-ektől és magazinoktól… Nem kételkedünk abban, hogy az első albumnak még jobb lesz majd! Sokat dolgoztunk a lemezen az elmúlt két hétben és elégedettek vagyunk a hangminőséggel és a produkcióval is. Kortárs metállal összehasonlítva a nem a trendi megközelítést választottuk: ez jobbára egy old school anyag, amit a kilencvenes évekhez lehetne hasonlítani, köszönhetően az ambiens mintákhoz amit a régi progresszív rock bandák használtak… így igen, jobb szeretünk analóg eszközöket használni, kerülve a dob triggereket, track gitárokat, jobb szeretjük az organikus hangzást és az emberi kéz hatását! Wormholedeath olyan ajánlatott tett, amit habozás nélkül aláírtunk; reméljük, hogy az album tetszeni fog a progresszív death metál rajongóinak!”

http://www.facebook.com/pages/Havenless/36846545321502222
http://havenless.bandcamp.com/
www.reverbnation.com/havenless/
https://twitter.com/Havenlessband

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek