Hírek

Helloween – Kész az új album és borító / előrendelés megkezdődött

A HELLOWEEN egyike a globális metál színtér legbefolyásosabb és nemzetközileg legelismertebb csapatainak. 14. stúdióalbumuk május 29-ei kiadásával a faragott tökfejek tovább akarják betonozni hírnevüket a német melodikus speed metál alapító tagjaként. A banda első saját című EP-je 1985-ben jött ki, ezzel »My God-Given Right« albumuk ünnepi mérföldkő lesz impozáns 30 éves karrierjükben. A közelgő album már előrendelhető, kizárólag a Nuclear Blasten keresztül: http://smarturl.it/HELLOWEEN-GodgivenNB

A »My God-Given Right« felvételei 2014 októbere és 2015 februárja között zajlottak a banda saját MiSueno Studiojában Tenerife-ben, jól bevált producerük, Charlie Bauerfeind (BLIND GUARDIAN, HAMMERFALL) gyártási irányításával.

A megkapó borító újfent Martin Häusler (BON JOVI, QUEEN, GOTTHARD) grafikus guru munkája, és 3D lencsés nyomatban is elérhető lesz.

Martin Häusler így kommentálta legújabb alkotását:
Próbáltunk egy halom ötlettel előjönni, megtartva a „klasszikus HELLOWEEN” elemeket, egyrészről a tököket, másrészről egy teljesen új megvilágítást, ahogy azt az elmúlt években is tettük a HELLOWEEN artworkkel. Az első inspiráció a  »My God-Given Right« albumcímből jött, és pár olyan dal címéből, mint a ‘Swing Of A Fallen World’, ‘Lost In America’, ‘Battle´s Won’ stb. A kutatásom során ráleltem a „Holnapután” mozisikerre, és így jött az ötlet a Föld „tökfejekre” való hagyására. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy 3D-s lencsés nyomatot készítsek minden fajta kiadáshoz (teljesen 3D-s borító mely 3D szemüveg nélkül is látható). Ezért készült a teljes artwork egy darabban egy 3D programmal… nem egy olcsó 3D-s borítót akartunk 2D változat konvertálásával, hanem a lehető legjobb 3D eredményt: szóval ne vegyetek más verziót – ez egy igazi gyűjtői darab lesz!” 

Andi Deris frontember szerint:
”Nem tudom hogy, de valahogy megint megcsináltuk… az album nagyon hasít! A legjobb emberek álltak mögöttünk, hogy ez az egész valósággá váljon. Charlie Bauerfeind producer és Martin Häusler, aki egy masszív 3D borítót csinált anélkül, hogy az egész színskálát túlerőltette volna ;-)”

Michael Weikath gitáros ezt mondta:

…ez megmutatja, hogy egy kis hó nem csak hogy mire képes, de mit is tesz! Én személy szerint utálom a havat, és a borító azt mutatja, hogy túl sok valamiből sosem jó. Andi Deris-hez hasonlóan én is nagyon elégedett vagyok az új albummal.”

Legutóbbi stúdiómunkája, a »Straight Out Of Hell« által a HELLOWEEN a hivatalos német listákon a szenzációs 4. helyet érte el. Ezt a helyezését öt hosszú héten át tartotta, és több európai top 10-es helyet is szerzett magának az amerikai Billboard Top 100 mellett, mellyel a »Straight Out Of Hell« az eddigi legsikeresebb HELLOWEEN album lett.

www.helloween.org | www.facebook.com/helloween | www.nuclearblast.de/helloween

Kapcsolódó cikkek

Helloween, Hammerfall – Koncertbeszámoló

bönin

Jövő májusra halasztja a Helloween budapesti koncertjét

KMZ

Helloween koncert az Arénában: mindhárom énekesét hozza a német metal zenekar

KMZ

KME videók: Unborn Suffer, Lost Society, Six Reasons To Kill, The Vision Ablaze, Ashes To Ashes, Helloween, Votum, The Black Dahlia Murder

KMZ

A Helloween bemutatja a ‘Stay Crazy’ track videóját!

KMZ

A Helloween bemutatja a »My God-Given Right« első számról-számra előzetesét

KMZ

A Helloween bemutatja a ‘My God-Given Right’ klipjét a Blabbermouth.net oldalon!

KMZ

Helloween – »My God-Given Right« albumelőzetes! 

KMZ

Helloween – Megjelent a ‘Battle’s Won’ című első single és dalszöveges videó!

KMZ

Kizárólag a Rockmaraton fesztiválon a Helloween zenekar!

KMZ

A Helloween bejelenti az új album számlistáját és az első single-t

KMZ

Helloween – 2014 nyári fesztivál befejezve, vissza a stúdióba!

KMZ

Helloween, Gamma Ray, Shadowside – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Helloween, Stratovarius, Wisdom – Koncertbeszámoló

Darkjedi

HELLOWEEN – Gambling With The Devil

Darkjedi

Helloween, Gamma Ray – Koncertbeszámoló

Anonymous

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek