Hírek

Hét Jel – Dalpremier Pócsi István hamarosan megjelenő szerzői lemezéről

Közel egy éve lehet a közösségi médiában és számos online fórumon olvasni arról, hogy Pócsi István, akit az elmúlt években rádiós műsorvezetőként és koncertszervezőként ismerhetünk összehívta zenész barátait, hogy HÉT JEL címen egy -talán- egyszeri és megismételhetetlen lemezt tegyen le az asztalra Tiszta Lap címmel. A produkcióban közel harminc, magyar zenész működik közre, így biztosan állítható, hogy mindenki fog kedvére való zenei hangulatot találni az októberben megjelenő hanganyagon.

HÉT JEL – “Itt hagyom” az on-line felületeken
(zene: Jamie Winchester / Kozma Norbert, szöveg: Pócsi István)
songwhip.com/album/het-jel/itt-hagyom

1997 és 2001 között a nyíregyházi F.O.T.B. frontembereként számos sikert és remek felvételt bemutató énekes az aktív zenei életet a háttérmunkára cserélte, hiszen rengeteg -előbb- vidéki, majd budapesti koncert köthető munkálkodásához. Az eltelt időszakban közel kilenc éven keresztül különböző rádióállomásokon készített immáron megszámlálhatatlan mennyiségű zenei témájú interjút (Campus Rádió Nyíregyháza // Rock Rádió), zenei írásai olvashatók voltak, többek között a Zöld Pardon programfüzeteiben.

A háttérmunkában eltöltött idő talán el is feledtette a közönséggel és a szakmával hogy a valódi zenei élet mégis a színpadhoz, dalszerzéshez, szövegíráshoz köti igazán. Pisti azonban a gyökereket sosem feledte, 2017-ben pedig egy dupla jubileumot magáénak tudva ( az F.O.T.B. húsz éves évfordulója, illetve a negyvenedik születésnap) úgy döntött, hogy nívós társaság kíséretében egyfajta “életmű” lemezt készít HÉT JEL név alatt.

A zenésztársak nem session zenészek, hiszen mindenkihez emberi, baráti szálak kötik, így garantált az örömzenélés. Az októberben megjelenő lemez gerincét a régmúlt szerzeményeinek, zenei gondolatainak újraértelmezett, modernizált és persze újra rögzített felvételei alkotják, de a korongon vadonat új, 2018-ban született dalok is helyet kapnak éppen úgy mint egy Black-Out medley, illetve egy musical átirat is. A zenei ízekről, sokszínűségről így írt Pócsi István:

Mivel senkinek nem tartozom elszámolni a lemez zeneiségét illetően, és az se nagyon foglalkoztat, hogy a média, vagy épp a koncertszervezők kedvence legyen a HÉT JEL, csak is azt csináltuk barátaimmal, amihez kedvünk volt. Minden ízbe belekóstoltunk, amit a zene kapcsán valaha magamének tudtam, így a sokszólamos grunge vonulattól kezdve bátran nyúltunk akár a Deftones-os súlyosságokig. A zenés színháza pedig örök szerelem számomra így őrületesen jó érzés volt a Jekyll és Hyde Musical egyik -talán legnehezebb- dalát is feldolgozni. A közreműködő zenészekhez mindhez emberi, érzelmi szálak kötnek, így bizton állíthatom, hogy igazi öröm- és őszinte zenéléssel töltjük meg a készülő felvételt.

A sokszínűségre garancia a közreműködők névsora, akik valóban a magyar hangszeres zenei élet legjobbjai, így talán a supergroup cimke sem túlzás.

A lemezen hallható zenészek:

Andrics László, Anga Kis Miklós, Bodnár Péter, Czifra Miklós, Csányi Szabolcs, Csányi Zoltán, Diószegi Kiki, Fehérvári Attila, Ferenczi Tibor, Giret Gábor, Hámori Dávid,, Haumann Péter, Hrutka Róbert, Jamie Winchester, Jankai Sebastian, Kékkői Zalán, Kiss Dániel, Kiss Endi, Kiss József, Kiszin Miklós, Kottler Ákos, Kozma Norbert, Kővágó Zsolt, Lukács Peta, Madarász Gábor, Makai László, Maróthy Zoltán, Megyaszay István, Pócsi István, Rábold Ákos, Rásó Péter, Szappanos György, Szegedi Károly, Szekeres András, Temesi Bertalan, Zana Zoltán, Zombor Szabolcs.

A bemutatkozó videoklip április 25-én debütált MI VAGYOK címmel, mely megtekinthető a HÉT JEL Youtube csatornáján.

HÉT JEL // MI VAGYOK
www.youtube.com/watch?v=uXBe_JvWRA4

Az album az októberi HammerWorld magazin mellékleteként jelenik meg, áe ezzel egyidejűleg beszerezhető lesz különleges digipak formátumban is – az első 30 ember, aki személyesen a Hammer Zenebarlangban vásárolja meg a friss lapszámot automatikusan digipak csomagolásban, különleges ajándékokkal (felvarró, kitűző) veheti kézhez a kiadványt!

Hét Jel – Tiszta lap
EDGE Records (HMR Music Kft.) / 2018

1. Ideát
2. Furcsa zaj
3. Átutazó
4. Istent játszó
5. Örök a dal
6. Maradni
7. Itt hagyom
8. Párbaj
9. Végtelen
10. Mi vagyok
11. Kilépő

Pócsi István interjú – Petőfi tv (“Én vagyok itt”, 2018.09.12.)
www.mediaklikk.hu/video/en-vagyok-itt-2018-09-12-i-adas

Pócsi István interjú – TV Szentendre (2018.09.27.)
www.szentendre.media.hu/videok/fokuszban/fokuszban-tv-szentendre-2018-09-27

HÉT JEL // YOUTUBE
www.youtube.com/channel/UCO2SEDEe6EVQd8jE8LQ0i5g
HÉT JEL // FACEBOOK
www.facebook.com/hetjel
EDGE RECORDS // FACEBOOK
www.facebook.com/EdgeRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

Hatalmas csendek – Megjelent a Hét Jel legújabb dala és klipje!

KMZ

“A bölcs már látja, és a bolond is érti / Tűzre dobták az egész világot” – Új dal a Hét Jel projekttől: Áldozni készül

KMZ

HÉT JEL // ITT HAGYOM klippremier – itt a második video a 2018-as TISZTA LAP-ról

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek