Hírek

HÉT JEL // ITT HAGYOM klippremier – itt a második video a 2018-as TISZTA LAP-ról

2018 októberében látott napvilágot az igazán különleges projektnek induló HÉT JEL első lemeze, a TISZTA LAP. Az EDGE Records gondozásában megjelent lemezről áprilisban már láthattunk egy klipet, a 2019-es évet az alkotók pedig egy vadonatúj képanyaggal indítják, ami a lemez legpopulárisabb dalára, az ITT HAGYOM-ra készült.

HÉT JEL // ITT HAGYOM
www.youtube.com/watch?v=Llv2IEZQebQ

Kétségtelenül a tavalyi év egyik legizgalmasabb lemezét készítette el Pócsi István barátaival HÉT JEL munkacím alatt. A TISZTA LAP-on 36 magyar zenész tette le névjegyét, ezzel 53 percnyi örömzenélést szervírozva a zenehallgatóknak. Az akkor még készülő lemezről áprilisban jelent meg az első videoklip MI VAGYOK címmel, melyben -megtartva az egész produkció misztikumát- nem szerepeltek az alkotók. A lemez októberben jelent meg az aktuális HAMMERWORLD magazin mellékleteként, valamint különleges, formalakkot viselő digipak formátumban is. Sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e a lemezzel kapcsolatos bármilyen friss produktum, de Pistiék elhozták a legújabb videoklipet.

“Eleve terveztük, hogy a TISZTA LAP-hoz lesz még képi megmutatkozás, sokáig azonban nem tudtunk dönteni, hogy melyik dal legyen a kiválasztott. A legtöbb barátom, és a ROCK FM is az ITT HAGYOM mellett voksolt, így kézenfekvő volt, hogy erre a szerzeményre forgatunk “ – mesélte Pócsi István.

A dal különösen közel áll az ötletgazda szívéhez, hiszen olyan zenészek szerepelnek az ITT HAGYOM-ban, mint Szappanos György, Jamie Winchester, vagy az alkotó társ Kozma Norbi, de ennek a dalnak igazi szülőfüld-kötődése is van, hiszen a dobokat a szintén nyíregyházi Zombor Szabolcs játszotta fel.

“Talán a legizgalmasabb ennek a szerzeménynek a stúdiómunkálatai voltak, hiszen Szabi egy korábbi ötletet dobolt fel a stúdióban, amit később Kozma Norbi konkrétan szétvagdosott, és egy teljesen új dalt írt belőle. Jamie szereplése nagyon nagy öröm számomra, hiszen egyik hazai ikonom, és nem csupán vokálozik az ITT HAGYOM-ban, hanem az énektémát is ő írta. Nem mondom, hogy könnyű feladat volt angoljára magyar szöveget írni, de szerintem jó eredmény született, még Jamie is elégedett volt a hallottakkal. Szapi az utolsó pillanatban került a képbe, de a lehető legjobb döntés volt, hogy őt kértem fel: alázatos zeneiségével maximálisan kiszolgálta a dalt.”

Az új klip teljes mértékben szembemegy a korábbi videó hangulatával, hiszen egy fekete-fehér, a zenészeket mutató világ született.

“Egy letisztult, tiszta, jól megfogható érzületű dalt filmesítettünk meg Futó Zoltánnal és Csanaki Lászlóval. Az első pillanattól az volt a koncepció, hogy adjunk teret a játszótársaknak, és ne történetet akarjunk mesélni. A fekete-fehér képvilág is adta magát, nem is volt kérdés, hogy így szeretnénk dolgozni. Zoli és Laci elkötelezetten maximalista, és ezt a munkájukon mindig is éreztem. Az ITT HAGYOM szakmailag a maximumot hozza, amennyire a lehetőségeink és a körülmények engedték. Nagy öröm, hogy Zombor Szabi és Kozma Norbi mellett Jamie Winchestert is rá tudtam venni, hogy legalább néhány képkocka erejéig, de álljon kamera elé. A budapesti BOOM BOOM koncert beállása, és a fellépés közötti egy órában csaltam kamera elé.”

Az ITT HAGYOM 2019. január 24-én debütál. Hogy ezzel lezáródik a TISZTA LAP és a HÉT JEL története, még kérdéses, erről István sem nyilatkozott…

facebook:
www.facebook.com/hetjel

youtube csatorna:
www.youtube.com/channel/UCO2SEDEe6EVQd8jE8LQ0i5g

HÉT JEL // MI VAGYOK
www.youtube.com/watch?v=uXBe_JvWRA4

HÉT JEL // ITT HAGYOM
www.youtube.com/watch?v=Llv2IEZQebQ

Kapcsolódó cikkek

Hatalmas csendek – Megjelent a Hét Jel legújabb dala és klipje!

KMZ

“A bölcs már látja, és a bolond is érti / Tűzre dobták az egész világot” – Új dal a Hét Jel projekttől: Áldozni készül

KMZ

Hét Jel – Dalpremier Pócsi István hamarosan megjelenő szerzői lemezéről

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek