Hírek

Hetedszer is HangSúly zenei díj – A nyertesek

Hetedik alkalommal került kiosztásra a HangSúly zenei díj a magyar hard rock/metal együttesek között. Minden évben a magyar internetes rock/metal portálok szerkesztőségei kiválasztják az előző esztendőben megjelent albumok közül a legjobbakat. Az idei szavazás eredménye szerint a Thy Catafalque, a The Southern Oracle, és a Subscribe együttesek, illetve az MD Stúdió és a SuperSize Recording 2011-es teljesítménye, valamint Kátai Tamás és Havancsák Gyula grafikai munkája győzte meg leginkább a 13 szerkesztőség tagjaiból álló zsűrit.

Íme az öt kategória eredményei részletesen:

Az év albuma 

 Kátai Tamás – aki 2007-ben a Gire soraiban már alkotott egy HangSúly-díjas albumot – mára egyszemélyessé vált zenekara, a THY CATAFALQUE Rengeteg című lemeze lett az év albuma. A francia Season Of Mist kiadónál megjelent kísérletezős black-death metal mestermű közvetlenül a folk metálos Dalriada nagylemezét, az Ígéretet előzte meg a versengésben.

Az év debütáló albuma 

 Az elsőlemezes csapatok közül a tavaly nevet változtatott THE SOUTHERN ORACLE debütáló albuma, a német Let It Burn Records kiadásában megjelent Hellwakening végzett az élen. A szegedi modern extrém metal zenekar nyomában szorosan ott van a második helyet megszerző Chronology bemutatkozó albuma, a The Eye of Time, és a dobogó harmadik fokáig jutó Twister együttes Az ördög lánya című debütje, mindkettő klasszikus heavy metal.

Az év koncertzenekara

A HangSúly-díj történetében, 2008 után második alkalommal lett az év koncert-zenekara a SUBSCRIBE. Mögöttük holtversenyben a Cadaveres és a Moby Dick végeztek a második/harmadik helyen.

Az év stúdióprodukciója

Az előző évben holtversenyben lett első a soproni MD Stúdió és a törökbálinti SuperSize Recording, és a zsűri idén is ezt a két műhelyt hozta ki győztesnek az év stúdióprodukciója kategóriában. Schmiedl Tamás és az MD Stúdió az A holnapok ravatalán című Moby Dick albummal, a SuperSize Recording pedig a Horváth Attila – Varga Zoltán producer páros által megformált Bookmarks című Subscribe albummal érdemelte ki a díjat.

Az év lemezborítója

Idén láthatóan a barnás árnyalat volt a zsűri kedvence, legalábbis a nyertes lemezborítók ezt sugallják. Kátai Tamás az év albumához (Thy CatafalqueRengeteg) elkészítette az év legjobb lemezborítóját is, holtversenyben Havancsák Gyula alkotásával, amely a visszatérő Wisdom album, a Judas frontját díszíti. A harmadik helyre az Őrizd a szíved című Ideas album borítójával Sallai Péter került.

A díjazottaknak ezúton is gratulálnak

a zsűriben résztvevő internetes magazinok:

Fémforgács

Kronos Mortus

Metalcore.hu

NuSkull

Passzio.hu

Rockerek.hu

Rock Gyémántok

Rock Station

Rockvilág.hu

Shock! Magazin

Underground Magazin

Vaskarc

Viharock.hu

A HangSúly Zenei Díj honlapján (http://www.hang-suly.hu) található médialejátszóban hangos ízelítőt talál mindenki a 2011. év hazai terméséből, a dallamos hard rocktól a black metalig, több mint 50 zenekar közreműködésével.

Kapcsolódó cikkek

A 12. Hangsúly zenei díj nyertesei

KMZ

HangSúly Zenei Díj – A Remorse és az Apey And The Pea nyerte a közönségszavazást

KMZ

HangSúly közönségszavazás: még 1 hét

KMZ

HangSúly zenei díj: egy évtized legjobbjai

KMZ

A jubileumi 10. HangSúly Zenei Díj nyertesei

KMZ

A 9. HangSúly Zenei Díj nyertesei

KMZ

Az Angertea és a Leander Rising a 8. HangSúly zenei díj legfőbb nyertesei!

KMZ

A 8. HangSúly zenei díj jelöltjei!

KMZ

A 7. HangSúly zenei díj jelöltjei

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek