Hírek

Historica: A csend benn vár – új single A Dal 2016 kapcsán, szombaton lemezbemutató a P. Box társaságában

2015. december 7-én jelent meg a Historica együttes negyedik CD-je, “Olyan fa vagyok” címmel a NAIL Records / Hammer Music gondozásában, mely a 12. helyen nyitott a MAHASZalbumlistáján. Az anyaghoz tartozó első videóklipet a címadó dalhoz forgatták, mely az albumhoz hasonlóan digitális single formában is elérhető.

A második kislemez pedig a CD zárótételének új változatához, “A csend benn vár” című dalhoz készült, mely 2016. február 24-én jelent meg. A szöveges videót is kapott, friss single verzió “A Dal 2016” apropóján készült.Ézsiás Péter
énekes, zenekarvezető a következőket árulta el “A csend benn vár” új vátozatával kapcsolatban:

Miért pont erre a dalra esett a választás?

“A
Historica zenekar jellemzően a magyar történelem eseményeiről ír dalokat. Persze minket is foglalkoztat még egy csomó más dolog, és az utolsó lemezen a szövegek terén egy kicsit jobban teret is engedtünk ezeknek az egyéb gondolatoknak. Tizenöt évvel ezelőtt, amikor a csapat formálódott, volt már egy hasonló lírai darab a repertoárunkban. Azt gondoltuk nem lesz unalmas, ha ennyi idő elteltével egy újabb ilyen jellegű szerzemény is a műsorunk része lesz.

Mivel időközben mi is korosodtunk, nem a bánatos elhagyott szerelmes érzést dolgoztuk fel, hanem egy tartós biztonságra, szeretetre, szerelemre, családra vágyó férfi gondolatait az anyaságról és a szerelemről. Azért is neveztük be ezt a verziót
A Dal 2016 versenyre, mert ebben a rohanó, változó, elértéktelenedő világban, ez az európai érték is egyre inkább elmúlóban van. Sajnos ebben az esetben is látszott, mert senkit nem hatott meg a bírálók között…”

Miben más ez az új változat, mint ami az “Olyan fa vagyok” albumon szerepel?

“Kicsit meg lett színesítve. Került rá még egy kis zongora és egy plusz ritmus. A lényeg továbbra is a dal szépségét adó,
Németh Laci által megálmodott páros gitárszóló, illetve Egerszegi Zsigaremek szövege. Kicsit feszegettük a műfaj határait.”

Az új kislemezdalt és az „Olyan fa vagyok” további szerzeményeit 2016 február 27-én, szombat este, a budapesti Crazy Mama Music Pubban mutatja be a Historica legénysége.

Az izgalmasnak ígérkező est másik fellépője a debreceni Pandora’s Box, akik szintén tavaly adtak ki új albumot. A „Mindenekfelett!” CD dalain túl természetesen a korábbi sikerek is felhangzanak majd!

www.facebook.com/events/817094875061447

Az „Olyan fa vagyok” album az összes fontosabb digitális terjesztőnél megtalálható:

ITunes: itunes.apple.com/hu/album/olyan-fa-vagyok/id1064441232?l=hu
Google Play: play.google.com/store/music/album/Historica_Olyan_fa_vagyok?id=Bqj34dmrlor5ttbbbwygjplgqyq
Deezer: www.deezer.com/album/11854372
Spotify: player.spotify.com/album/74tiXM29SmTyCfZGFiTzBZ

további Historica info:
zenekari weboldal: www.historica-zenekar.hu
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/Historica-zenekar-122392917820420
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/NailRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

Historica – Első lemezének újra kiadásával és – többek között – egy hajós koncerttel búcsúzik el ideiglenesen a közönségétől a csapat

KMZ

Historica: Olyan fa vagyok – megjelent az új CD

KMZ

Historica: Olyan fa vagyok – új klip és single, decemberben album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek