Hírek

Horna bemutatja új számát az InvisibleOranges.com oldalon

A Horna bandát nem kell bemutatni. Az elképesztően profi gitáros-énekes Shatraug (Sargeist, Behexen és társai) által alapított – és már több, mint 20 éve fennálló – finn black metál intézmény egy máshoz nehezen foghatóan hatalmas, élettől duzzadó munkásságot épített az évek során. Az ősi stílusok előtt tisztelgő Horna mindig is az undergroundnak kedvezett ezernyi split és EP kiadványával. Az előző W.T.C. kiadós albumuk, a kritikusok által is elismert 2013-as Askel lähempänä Saatanaa óta eltelt időben a kvintett két splitet adott ki a Den Saakaldte és a Demonic Christ bandákkal közösen, most pedig várva várt kilencedik albumával érkezik, mely a Hengen Tulet nevet kapta, és szeptember 22-én kerül nemzetközi kiadásra a W.T.C. Productions által. Most pedig az InvsibleOranges.com bemutatja a „Hurmos” premierjét ITT.

Első W.T.C. kiadós albumuk, az Askel lähempänä Saatanaa egy egészen különleges fordulópont volt a Horna történetében. Nem csak az azt megelőző album óta eltelt öt év miatt – ami felér egy örökkévalósággal a Horna számára, ha figyelembe vesszük fáradhatatlan munkaütemüket – hanem a frontember, Corvus távozása után ezen az anyagon mutatták be az új énekest Spellgoth személyében is. Bár újonc volt a Horna táborában, Spellgoth mégis a szcéna veteránja, hiszen többek között olyan bandák tagja volt már, mint a Darkwoods My Betrothed, Black Death Ritual, vagy a Prevalent Resistance, illetve szerepelt a Baptism banda Morbid Wings of Sathanas anyagán. Érkezése megújult, mégis ismerős irányt hozott a Horna számára: az Askel lähempänä Saatanaa csak úgy izzott a banda legkorábbi anyagainak ősi miszticizmusától, miközben bemutatta az éj új oldalait is.
A Hengen Tulet anyaggal a Horna most tovább finomítja ezt a megközelítést, valamint visszahozza a Corvusos évek mocskosabb textúráját is. Az Askel lähempänä Saatanaa hangzásilag és dalszerzés szempontjából is egyfajta visszatérés volt a ’90-es évek black metál klasszicizmusához. Ezzel ellentétben a Hengen Tulet bár hasonló dalszerzési esztétikát hordoz – izzó és rohanó sebesség, egyszerre fennkölten és gonoszan begyűrűző dallamok –, mégis a mocskos, bűzös primitivizmusba lehel új életet. Még mindig egy kivételesen változatos, mégis összeszedett anyag, kompakt (és maró) mint mindig, de a headbangelő, rohamozó részek a Horna olajozott élő koncertes gépezetének megújult fontosságát mutatják, ahol Spellgoth nem kis mértékű hírhedtséget szerzett átütő előadásaival.

A Horna harmadik eposza a Hengen Tulet lesz, emellett pedig további élő támadások várhatóak idén és a következő évre.

Horna: Hengen Tulet számlista

1. Amadriada
2. Ajan Päättyessä
3. Nekromantia
4. Tämä Maailma Odottaa
5. Saatanalle
6. Puhdas
7. Ikuisuuden Kynnyksellä
8. Sodan Roihu
9. Hurmos
10. Profeettasi

További infó:
www.horna666.com
www.facebook.com/pages/Horna-Official/194755433889352

Kapcsolódó cikkek

Horna, Blaze of Perdition, Iskald, Crest of Darkness – Koncertbeszámoló

Krol

A Horna kitűzi új W.T.C. kiadós albumának megjelenési dátumát

KMZ

HORNA – Musta Kaipuu

Black_wizard

HORNA – Sanojesi Äärelle

Stillborn

HORNA – Sotahuuto

akarmi

Horna, Vorkreist, Blacklodge, Witchcraft, Fagyhamu – Koncertbeszámoló

akarmi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek