Hírek

Hungarica és a négy tenor: London hiába vár – új klip és kislemez az elvándorlás kapcsán

2015. december 17-én jelent meg a soproni Hungarica zenekar legújabb dala, digitális kislemez formátumban, a Hammer Music gondozásában.

A hazai rockélet kiválóságainak vendégszereplésével készült “London hiába vár” című szerzeményhez, nagyszabású videoklip is készült Császár Tamás filmrendező segítségével, melyben hazánk, a Kárpát-medence szépségeit, hungarikumait mutatják be az előadók, zenész barátok és a magyar fiatalok, közvetítve az üzenetet: „Itthon vagyok otthon, ez a hazám!”

A klipben természetesen szerepelnek az énekesek, vagyis Pohl Mihály (Lord), Tóth Attila(Pokolgép, Madách Színház, A Társulat, A Kör), Sziva Balázs (RomEr), Kovács Koppány(Rómeó Vérzik) és Fábián Zoltán (Hungarica). Látható még a filmben Pusztai Zoltándalszövegíró (Auróra, Moby Dick, Hungarica), a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumvégzős évfolyama, valamint olyan hírességek is feltűnnek a videóban, mint például Schuster Lóránt (P. Mobil).

Mentes Norbert gitáros, zeneszerző így fogalmazott a “London hiába vár” kapcsán:

„A felmérések szerint a magyar fiatalok nagy többsége hagyná el Magyarországot azért, hogy külföldön vállaljon munkát a nagyobb kereseti lehetőségek, a jobb megélhetés reményében. Sokak akár még tíz év külföldön tartózkodás után se térnének vissza hazánkba.

A Hungarica zenekar, -a magyar rockzenei szintér neves képviselőivel közösen- a zenén keresztül szeretne üzenni annak reményében, hogy ez a tendencia csökkenni fog. A lassacskán javuló gazdasági körülmények, egy idő után talán meg is tudják fordítani az elvándorlást és egyre több magyar fiatal fogja azt érezni, hogy itthon is tud boldogulni.

A fiatalok itthon tartása illetve a külföldről való hazacsábítása az üzenete a dalnak. Nyilván, mint zenészek nem tudjuk ezt a problémát megoldani, de úgy érezzük a zenén keresztül mi a magyar fiatalok felé célzottan tudunk üzenni!

“Itthon vagyok otthon, ez a hazám!”

Vendégszereplésre olyan énekeseket hívtunk meg, akik mindezt hitelesen tudják előadni, ráadásul különböző korosztályokból, akik a rockzenén belül, más-más zenei irányzatot képviselnek. A megkeresésünk után nagy örömmel vállalta el a felkérést Pohl Mihály, Tóth Attila, Sziva Balázsés Kovács Koppány.”

A Hungarica zenekart 2006-ban alapította Mentes Norbert gitáros, aki az 1981-ben alakult legendás Moby Dick alapító tagja. A banda székhelye a Hűség Városa, Sopron.

A dalszövegek írója Pusztai Zoltán költő, aki a a Hungarica mellett a Moby Dick és az Aurórazenekarok legendás szövegeit is jegyzi. Pusztai Zoltán a Magyar Írószövetség tagja. Irodalmi díjai: Radnóti ösztöndíj 1986, Móricz ösztöndíj 1989. Kötetei: Kallódó bábuk (Magvető 1984)Önarckép varjúval (Orpheus 1990), Évkör a halak jegyében (Búvópatak 2010), Képírás – kétszázötvenkét haiku (Magyar Kultúra 2013), Körfolyosó (Hazánk 2014).

A Hungarica 2016. február 5-én tartja majd 10 éves jubileumi koncertjét a budapesti Barba Negra Music Clubban.

A kiemelt nagy bulin azokkal a zenészekkel és előadókkal fognak közösen muzsikálni, akikkel az elmúlt tíz évben dolgoztak már együtt, akikkel közös dalokat készítettek. Többek között a „London hiába vár” is elhangzik majd, az abban szereplő vendégművészekkel kiegészülve.

Facebook event: www.facebook.com/events/391302067729766/

Hungarica – London hiába vár – klip
Zene: Mentes Norbert
Szöveg: Pusztai Zoltán
ISRC: HUA631501636
Kiadó: HUK / HMR Music Kft

További Hungarica info:

zenekari weboldal: www.hungaricazenekar.hu
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/hungarica

Kapcsolódó cikkek

Hungarica – Hallgasd végig a ma megjelent Blitzkrieg lemezt!

KMZ

Hungarica – itt a harmadik klip a Blitzkrieg albumról, és egy kultikus dal a DVD mellékletről!

KMZ

Hungarica – itt a második klip a „Blitzkrieg albumról!

KMZ

Hungarica – meghallgatható a címadó dal klippel az októberi új lemezről

KMZ

Hungarica: Haza és Hűség – Kétnyelvű dupla album és nagyszabású videoklip

KMZ

Hungarica: Klippremier a Lengyel-Magyar Barátság Napján – áprilisban ismét lengyel turné

KMZ

Hungarica: 10 éves jubileumi nagykoncert és kislemezbemutató pénteken

KMZ

Hungarica: „Csodára várva” zenés kisfilm premier!

KMZ

Bemutatjuk a Hungarica kisfilm középső tételét az új albumról!

KMZ

Hungarica – Robotok Rabszolgák

KMZ

Hungarica – Robotok Rabszolgák

KMZ

HUNGARICA – Nincs Más Föld, Nincs Más Ég CD/DVD

Black_wizard

HUNGARICA – Demokratúra

KMZ

Hungarica Interjú

KMZ

HUNGARICA – Nem Keresek Új Hazát

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek