Hírek

Hungarica: Klippremier a Lengyel-Magyar Barátság Napján – áprilisban ismét lengyel turné

2015. július 6-án jelent meg a soproni Hungarica zenekar kilencedik CD-je, a magyar rocktörténet első lengyel nyelvű albuma Przybadz Wolnosci! , a Hadak Útja Kiadó / Hammer Music gondozásában. A lemezen két lengyel rocklegenda is vendégszerepel, Andrzej Nowak (TSA, Złe Psy) és Grzegorz Kupczyk (ex-Turbo, Ceti).

A “Przybadz Wolnosci!” / “Jöjj el Szabadság!” című lemez Magyarországon és Lengyelországon a legnagyobb lengyel üzlethálózatokban is kapható (Empik, Media Markt, Saturn). Lengyelországon hasonló sikert magyar zenekar, a ‘70-es évek magyar sztárzenekarai (Omega, LGT, Skorpió) óta nem ért el. A CD sikerének köszönhetően, limitált egyedi sorszámozással, vinyl (bakelit) LP változat is készült piros, fehér és zöld színekben.

Mentes Norbert
gitáros, zeneszerző:„.Nagy öröm számunkra, hogy az első széria teljesen elfogyott mert a lengyel nyelvű albumunk nagy siker Lengyelországban. A CD most újra lett gyártva, 2016. április elején kerül újra az üzletekbe.”

A két ország 2007-ben nyilvánította hivatalosan március 23-át a Lengyel-Magyar Barátság Napjává. Az évforduló tiszteletére, erre a napra időzítette a Hungarica zenekar az új klipjének a premierét melynek címe „Jöjj el Szabadság!” / „Przybadz Wolnosci!”.

A felvétel idén februárban a Hungarica zenekar 10 éves jubileumi koncertjén készült a budapesti a Barba Negra Music Clubban. Az eseményre meghívást kapott a lengyel rock legenda Grzegorz Kupczyk (ex-Turbo, Ceti), akivel közösen adták elő a dalt.

A Hungarica 2010 óta koncertezik rendszeresen Lengyelországban, az elmúlt években egyre többet. 2015 nyarán jelent meg első lengyel nyelvű nagylemezük, a korábbi slágerek lengyelül újrarögzített változatait tartalmazó best of jellegű „Przybadz Wolnosci!”, amely Magyarországon és Lengyelországban is kapható.

A lengyel nyelvű album megjelenését lemezbemutató koncertek követték. A nyáron fesztiválokon léptek fel, az ősz folyamán pedig az első önálló lengyel Hungarica turnén Varsó, Środa Śląska, Boroszló, Świdnik és Krakkó városaiban koncerteztek nagy sikerrel.

2016 tavaszán visszatérnek és ismét Lengyelországban turnéznak: április 8-án Katowicében az Old Timers Garage-ban , 9-én Krakkóban a Rotunda színpadán, amjd 10-én Wroclawban a Klub Liverpool-ban lépnek fel. Az év második felére pedig egy kétnyelvű, magyarul és lengyelül felénekelt CD megjelenését tervezi a Hungarica zenekar.

A Hungarica zenekart 2006-ban alapította Mentes Norbert gitáros, aki az 1981-ben alakult népszerű magyar rock banda, a napjainkban is aktív Moby Dick alapító tagja. A Hungarica székhelye a Hűség Városa, Sopron.

Hungarica & Grzegorz Kupczyk – Przybadz Wolnosci! / Jöjj el szabadság! – klip
Zene: Mentes Norbert, Sziva Balázs
Szöveg: Pusztai Zoltán, Joanna Urbanska
ISRC: HUA631500500
Kiadó: HUK / HMR Music Kft

A Hungarica lengyel nyelvű albuma minden fontosabb digitális zeneáruházban elérhető:

iTunes: itunes.apple.com/hu/album/przybadz-wolnosci!/id1015889748?l=hu
Google Play: play.google.com/store/music/album/Hungarica_Przyb%C4%85d%C5%BA_wolno%C5%9Bci?id=Bpd4hlr4krv3u4nehkohxztsac4
Deezer: www.deezer.com/album/10764078
Spotify: open.spotify.com/album/2AWWmbBSUNtz1tFCP5MZm3

További Hungarica info:

zenekari weboldal: www.hungaricazenekar.hu
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/hungarica

Kapcsolódó cikkek

Hungarica – Hallgasd végig a ma megjelent Blitzkrieg lemezt!

KMZ

Hungarica – itt a harmadik klip a Blitzkrieg albumról, és egy kultikus dal a DVD mellékletről!

KMZ

Hungarica – itt a második klip a „Blitzkrieg albumról!

KMZ

Hungarica – meghallgatható a címadó dal klippel az októberi új lemezről

KMZ

Hungarica: Haza és Hűség – Kétnyelvű dupla album és nagyszabású videoklip

KMZ

Hungarica: 10 éves jubileumi nagykoncert és kislemezbemutató pénteken

KMZ

Hungarica és a négy tenor: London hiába vár – új klip és kislemez az elvándorlás kapcsán

KMZ

Hungarica: „Csodára várva” zenés kisfilm premier!

KMZ

Bemutatjuk a Hungarica kisfilm középső tételét az új albumról!

KMZ

Hungarica – Robotok Rabszolgák

KMZ

Hungarica – Robotok Rabszolgák

KMZ

HUNGARICA – Nincs Más Föld, Nincs Más Ég CD/DVD

Black_wizard

HUNGARICA – Demokratúra

KMZ

Hungarica Interjú

KMZ

HUNGARICA – Nem Keresek Új Hazát

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek