Hírek

I Bleed Lava – bemutatja első dalát a friss Death / Doom / Sludge Metal formáció!

Hosszú kihagyás után a néhai Mind Control zenekar alapító gitárosa új zenei projekttel jelentkezik. Sági Jani így vázolta a koncepciót:

„Megkértem néhány ismerősömet, akikre felnézek, hogy dolgozzunk együtt a projekten. Elkészült az első szerzeményünk. Minden hangszert én játszottam fel. Nagy örömömre kiváló közreműködők segítették az elképzeléseimet. Felföldi Péter (Land Apart, Chief Rebel Angel, ex-Stereochrist) óriási énekdallamaival, Kéményes Péter (Dreadwolf, Bury What’s Left) brutális hörgésével emelte a dalt magasabb szintekre. Az virtuóz gitárszólót pedig Pekár László (OHMNIVERSE, Sleeping Serpent) játszotta. Megírtam a nótát, majd a többiek otthon rögzítették a sávjaikat, ezután az olasz The Metal Krypt Studios-ban Dorian Falconeri végezte a keverést és mastering-et.

Szerintem érdekes keveréke a doom és death metal-nak, megspékelve egyéb hatásokkal. Ez a dal előfutára a készülő EP-nek. Nem szeretnénk zenei korlátokat felállítani magunk körül, széles skáláját építjük be hatásainknak, organikus elegyet alkotva. A blastbeat-től a szuper súlyos riffeken át az ambient, elszállós elemekig bevethető minden, ha a dal megkívánja. Nem szeretnénk beállni a tucat bandák sorába. Mozgat az egyediségre való törekvés. Ez a zene az olyan zenekarok nyitott gondolkodású rajongóinak szól, mint például a Deftones, Gojira, Monolord, Thy Catafalque.

A „Cosmic Rebirth” a formáció doom-osabb oldalát mutatja, de a következő hetekben megvillantunk extrémebb elemeket is!

A dalhoz készítettem egy videót is, ami hangulatában elég jól visszaadja a zene által közvetített vibe-ot.

Bandcamp: https://ibleedlava.bandcamp.com

Facebook: https://www.facebook.com/people/I-BLEED-LAVA/100091350675471/

Kapcsolódó cikkek

I BLEED LAVA – The Flames Want Us All EP

Herczeg Frigyes

I Bleed Lava – elkészült a négy számos EP

KMZ

I Bleed Lava – meghallgatható az első dal a készülő kislemezről

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek