Hírek

I. Carpathian Folk Feast

November 9-én, szombaton ismét pogány szentéllyé változik a Kék Yuk! A népi metal híveit négy hazai és két román zenekar csábítja tivornyázásra este hét órától az I. Carpathian Folk Feast keretében, méghozzá 1000 forintos jegyáron, melyet le is fogyaszthattok! A zenekarok többsége új anyagán dolgozik, így bizonyára sok meglepetést tartogat az este!

A minifesztivált a budapesti Elanor folkos és epikus zúzdája nyitja meg. A két vokalistával és szintivel is operáló csapat jól ismert a fővárosi közönség számára, zenéjükre a melodeath, a szimfonikus zenék, a kelta népzene és a műfaj klasszikusai egyaránt hatással vannak.

Második produkcióként a szintén jól ismert tatai Ankh mutatja be, min is dolgoznak mostanában. Zenéjük folk és szimfonikus hatásokkal fűszerezett dallamos death metal, néhol klasszikus folkos dalszövegekkel, néhol pedig modern világunk problémáit feszegetve. A banda már olyan zenekarok előtt is bemutatkozott, mint az Arkona vagy a Korpiklaani.

Az est egyik főzenekara a bukaresti An Theos, akik már több koncertet is adtak Magyarországon. A klasszikus folk metalt epikus ízekkel és román népzenei elemekkel erősítik, anyanyelvű dalszövegeik pedig az ősi pogány világból merítik témáikat. Most egy szülővárosukból induló miniturné keretében érkeznek Budapestre és előtte nap, nov. 8-án Szegeden is bemutatkoznak!

Az esemény magyar házigazdája a fővárosi Isatha, akik az An Theosszal közös körút résztvevői is egyben. A magyar közönség számára szintén jól ismert zenekar letűnt korok meséit énekli meg a ma emberének, az ősök dallamvilágán át extrém hatású folk metalba csomagolva. Első nagylemezük, mely az Erdei Regék címet kapta, nyáron jelent meg és ingyenesen letölthető!

A két főzenekar után nem szakad vége a bulinak, hiszen a Jászságból érkezik a viking metal hazai úttörője, a Kylfingar. A banda a nagy klasszikusok ösvényén indult, így talán pár feldolgozás is helyet kap a koncerten, többségében azonban hamarosan megjelenő nagylemezük dalait hallhatja az, aki a kései órán is ott marad!

Az est levezető produkciója az An Theos indusztriális death metalos projektje, a Dark Fusion lesz, akik pont egy héttel e koncert előtt adják ki második hangzó anyagukat egy single formájában.

Menetrend:

19:00 – kapunyitás

19:30-20:10 – Elanor (https://www.facebook.com/elanortheband)

20:30-21:10 – Ankh (https://www.facebook.com/AnkhTata)

21:30-22:20 – An Theos (https://www.facebook.com/AnTheosBand)

22:40-23:30 – Isatha (https://www.facebook.com/isatha)

23:50-00:30 – Kylfingar (https://www.facebook.com/KylfingarHungary)

00:50-01:40 – Dark Fusion (http://www.dark-fusion.net/)

A koncertek pontosan kezdődnek, érdemes tehát időben érkezni! Hivatalos esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/461252600638141/

Helyszín: Kék Yuk (Bp., Fényes Adolf u. 28.) – https://www.facebook.com/yukbudapest

Támogató: Folk Metal Hungary – https://www.facebook.com/folk.metal.hungary

Kapcsolódó cikkek

I. Carpathian Folk Feast – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek