Hírek

Icenap – új dal és videoklip

A zenekarról röviden:

Az elmúlt időszakban megjelentettünk több kislemezt (Innerstate, Dispirit, The Singed) és olyan zenekarok társaságában volt szerencsénk koncertezni, mint a Watch My Dying, a Shell Beach, vagy a Téveszme, plusz a legutóbbi lezárások alatt szerencsésen több élő stúdiókoncertünk is rögzítésre került, megjelenéseinket a hazai zenei sajtón kívül külföldi portálokon is megjelentettük, valamint a Petőfi TV-ben is többször bemutatásra kerültek megmozdulásaink.

Ami a zenei irányt illeti, az organikusabb, inkább a kilencvenes évek és a kétezres évek korai időszakára hajazó hangzásokat preferáljuk a modernebb, sterilebb megszólalással szemben. Inspirációink között fellelhető a Slipknot, a korai Deftones-lemezek, a Spineshank, a Staind, a fiatalabb zenekarok közül a While She Sleeps vagy a Blood Youth, de akár olyan hatások is mint Denzel Curry. 

Új kislemezünk, a RINSE a viszonzatlan lelkesedésről szól, és az egyik legbejáratottabb dalunk élőben. A felvételek apropója az Analog Music Hall tehetségkutatójának második helyének elnyerése volt, így adótott a lehetőség, hogy Farkas Krisztiánnal rögzítsük a dalt a Kill Monday Management támogatásával. Az utómunkálatokért pedig dobosunk Farkas Zsombor és Schiszler Soma feleltek.

A videóklip érdekessége, hogy ez az első olyan anyagunk, melyet nem gitárosunk Kádár Robi rendezett és editált, hanem külsős rendezővel dolgoztunk Horváth Richárd személyében, akivel még az Open Music Channel live sessionünk során ismerkedtünk meg. A klip célja a zenekar élő dinamikájának bemutatása a kilencvenes évek képi világával való ötvözése volt.

Az ICENAP következő koncertje 2022. 02. 24.-én kerül megrendezésre a Dürer Kertben, az Inhale Me és Dreadwolf zenekarok társaságában, ahol minden bizonnyal az új dal is elhangzik majd.

FBhttps://www.facebook.com/icenap.music/

IG: https://www.instagram.com/icenap__/

Kapcsolódó cikkek

Új Icenap dal – California Poppy

KMZ

Auraleak, Your Last Steps, Icenap buliajánló

KMZ

Icenap – ‘See You Never’ új dal és koncertek

KMZ

Icenap – Walls feat. Veres Gábor (Watch My Dying) új dal!

KMZ

Icenap – interjú és stúdió session

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek