Hírek

Ich bin ein Beltiner – avagy közeledik a Beltine Fest!

Mint arról már biztosan hallottatok, Közép-Európa folkerei pár éve összefogtak, és megalapították saját utazó-fesztiváljukat. A kezdeti amatőr kezdeményezés mára már országokat keresztbe-kasul átszövő folk metal őrületté nőtte ki magát, ami immár második alkalommal érinti hazánkat is! A turné április 23-án kezdődik Zágrábban, ahol a Beltine zenekarok a folk metal ikonikus csapatával, a Korpiklaanival, és a szintén híres Trollfesttel állnak majd színpadra.
Hírek, érdekességek a fellépő zenekarokról:

Oganj – CRO
A legendás Stribog soraiból kivált tagok alkotta csapat gőzerővel dolgozik debütanyagán. Ana Bačkonja, a zenekar énekesnője a napokban apróbb betekintést adott nekünk az új lemez világába, amit immár ti is meghallgathattok az alábbi linken: http://www.myspace.com/oganj/radio

Cruadalach – CZ
A Cruadalach nagyot villantott a napokban a sógoroknál, tarolt az osztrák Paganfesten! Akinek volt szerencséje ellátogatni bármikor is a legendás koncertsorozatra, az tudja, hogy ez bizony nem kis szó! A banda elég nagy sikereket ért el a tavalyi évben, a nagylemezük „Lead-not follow” a tavalyi év nagy meglepetésének számított, sorra zsebelt be az elismeréseket hazájában, a hozzá kiadott EP pedig az 5. helyig mászott a cseh listákon.

Avven – SLO
Szlovánia legsikeresebb folker bandája először látogat majd hazánkba, de már a bemutatkozást is meglepetéssel kezdik: a csapat nagyban dolgozik legújabb lemezén, és legelőször mi hallhatjuk majd az új dalokat! Ha a csapat friss anyaga csak picit is hasonlít majd az eddigi slágereikhez (Zmaji, Hej Ti), akkor nincs mitől félnünk…max a lábunknak, meg a fölös kilóknak, mert letáncoljuk őket!

Niburta – HUN
A Niburta az elmúlt heteket pokoli munkával töltötte: nemsokára befejezik debütalbumuk dalainak megírását! Bár az igazi elhivatott rajongók már hallhattak egy-két nótát az új dalok közül, a csapat ígéri, még a leg Niburta-mániásabb koncertlátogatót is meglepetés éri majd (igen, lesz új nóta a turnén!). Persze ez még nem minden, még egy nagy „szörprájz” várja a hazai folkereket: a Niburta első, animációs videoklipje még a Beltine Fest előtt megjelenik!

 

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek