Hírek

Imperium Dekadenz – Koncertvideó kiadás

Az IMPERIUM DEKADENZ német black metál csapat kiadott egy profi videót az új, Meadows of Nostalgia albumukon hallható Striga című számuk élő változatához, melyet a német Summer Breeze Open Air fesztiválon adtak elő. A minőségi videót itt találjátok.

Az IMPERIUM DEKADENZ továbbá bejelentette első franciaországi koncertjeit, illetve egy 2015-ös fesztiválon való szereplését. Ezek a következők lesznek:

27 Feb 15 Nantes (FR) La Scène Michelet
28 Feb 15 Macon (FR) Le Souvengard
15 May 15 Bornstedt (DE) Burgruine Schweinsburg, Dark Troll Festival

Az IMPERIUM DEKADENZ új, ‘Meadows of Nostalgia’ c. albumát mutatja be egy turné keretében. Az album teljes egészében streamelhető innen.

A Fekete erdő hegyeinek sötét szakadékai és meredek emelkedői birodalmak véres ütközetekben való felemelkedésének, bukásának és nagyszerű történelmének voltak tanúi. Kelták, rómaiak és germán törzsek éltek és haltak ezekben a köd övezte, zord és mégis különleges tájakon. Az ősi múlt és az eltűnt népek mély melankóliát és vágyakozást hagytak maguk után, melyet senki nem tudott jobban megragadni, mint a helyi IMPERIUM DEKADENZ a negyedik, „Meadows of Nostalgia” című albumukon. A német duónak sikerült továbbfejlesztenie és elmélyítenie az összetett hangulatú stílusukat, ami már az előző, „Procella Vadens” (2010) albumuk után is elismerő kritikát kapott. Bár ez a zene a norvég black metálból fejlődött ki, az IMPERIUM DEKADENZ hamar kiépítette saját zenei világát, melyet ádáz sötétséggel átszőtt nagyvonalú struktúrája adta, szembeállítva azt a melodikus betétekkel és törékeny akusztikus részekkel. 2004-es alapításuk után a banda hamar elkötelezett rajongótáborra tett szert „…und die Welt ward kalt und leer” (2006) albumukkal, valamint az azt követő „Dämmerung der Szenarien”-nel (2007). Szövegileg az IMPERIUM DEKADENZ még mindig az emberi múlandóságot öltözteti antik ruhákba por, hamu és árnyék metaforákkal, és némi rajongással a Római Birodalom iránt, miközben kitér a sztereotipikus politikai, vallási és mizantróp témákra, melyek jellemzőek a műfajra. Az összetett és többrétegű kompozíciók és szövegek mögött megbúvó egyértelmű intelligencia ötvözve az érzelmi szenvedéllyel és intuitív képességekkel egy igazi sötét mesterművé emeli a „Meadows of Nostalgia” albumot. Merülj el mélyen az IMPERIUM DEKADENZ titkaiban és részletgazdagságában. Dicsőség az új német császároknak!

Line-up
Vespasian: dobok, e-gitár, akusztikus gitár, basszus, szintetizátor
Horaz: ének, e-gitár, szintetizátor

www.imperium-dekadenz.de
www.facebook.com/ImperiumDekadenz

Kapcsolódó cikkek

Imperium Dekadenz – „Dis Manibvs” (Official Premiere)

KMZ

Hot News: Imperium Dekadenz announce festival shows!

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Ken Mode, Imperium Dekadenz, This Misery Garden, The Old Dead Tree

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Kylesa, Ken Mode, Imperium Dekadenz, Complete Failure

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Ken Mode, Imperium Dekadenz, Complete Faillure, Carach Angren, Arckanum

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Cannabis Corpse, Imperium Dekadenz, Ken Mode, Rotten Sound, Complete Failure

KMZ

Hot News: Seaons of Mist news – This Misery Garden, Rotting Christ, Imperium Dekadenz, The Monolith Deathcult

KMZ

Hot News: Season of Mist news – A Life Once Lost, In Solitude, Saint Vitus, Vera Cruz, Imperium Dekadenz

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Rage Nucleaire, Imperium Dekadenz, Chaostar

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek