Hírek

Ingyenes digitális single a Lethe zenekartól

A „Forever” nem pont az a szám, melyet a második, várva várt LETHE albumba való bepillantásnak mondhatnánk. Ez a lenyűgözően jó dal csak egy kis harapnivaló, melyet Anna Murphy (ELUVEITIE) és Tor-Helge Skei (MANESMANII) varázslatos duója nagylelkűen felszolgál. A színtiszta zsenialitás egy röpke pillanata, benne a rájuk jellemző egyedi és sajátosan behatárolt stílusnak minden elemével, melyet bátran ajánlunk a friss zene és experimentális művészek kedvelőinek.

Egyszerre rock és elektronikus, metál és mélyen hangulatos: a LETHE „egy olyan banda, mely nem csak a zenéről alkotott véleményedet változtatja meg, hanem azt a gondolatodat is, hogy hogyan kellene azt készíteni és hallgatni” (Absolute Zero Media).

Tor-Helge Skei így fejti ki: „az új album készítése közben rengeteg új anyag született, számtalan ötlet, vázlat és felvétel, és sokuk nem illett az album koncepciójába… ahelyett, hogy egyszerűen elvetettük volna őket, meg akartuk mutatni nektek a LETHE többi oldalát is.. szóval itt az első ezek közül… csukd be a szemed, nyisd ki az elméd, és hagyd, hogy a zene különböző hangulatokba és állapotokba vigyen téged – olyan helyekre, amikről talán nem is tudtad, hogy léteznek…

A „Forever” rejtélyes artworkje az elismert Costin Chioreanu (ARCTURUS,MAYHEM, stb.) művész munkája.

A „Forever” meghallgatása és letöltése ingyenesen: http://014z.mj.am/link/014z/j8sinlz/3/7cHkyHjqy6MaQYozh-AObA/aHR0cDovL2RtcDY2Ni5iYW5kY2FtcC5jb20vYWxidW0vZm9yZXZlcg

A LETHE a Tor-Helge Skei és Anna Murphy alkotta metál/triphop/electronic/pop/experimentális (?) projekt, melyben sok más név mellett Eivind Fjøseide is közreműködött külsősként.

A banda 2012 végén kezdte pályafutását Anna és Tor-Helge zenei és művészi kísérletezéseinek ’otthonaként’, a fő vonal pedig az elejétől fogva az volt, hogy nincsenek szabályok, nincsenek elvárások, és nincs megalkuvás.

A bandát sokféleképpen kategorizálták már: műfajötvőző, stílus-vadhajtás, eklektikus, vagy egyszerűen csak furcsa – ám a banda akkor sem fél a fülbemászó dallamoktól, ha a kísérleti jelleg és a nincsenek-szabályok hozzáállás a csapat fontos alapköve is.

A LETHE valami egészen egyedi, valami személyes és ’más’… szövegileg és témáiban a LETHE egy utazás az ’emberi elme sikátoraiban’ álmokon és rémálmokon, paranoián, idegösszeomláson és sötétségen keresztül… semmi vallás, fantasy vagy játék tettetése… valós élet, valós tapasztalatok, valós rettegés.

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Lethe – Entire debut album stream

KMZ

Hot News: Lethe unleashes free digital EP

KMZ

Hot News: Eluveitie and Manes members launch an hybrid beast: Lethe

KMZ

Hot News: Lethe signs with Debemur Morti Productions

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek