Insane – Új videó

Print Friendly, PDF & Email

2013. okt 10, 20:02 :

Ismét egy rendkívül eseménydús nyarunk volt, a legutóbbi klippremier (Lighthouse) óta egy nagyon sűrű és élménydús nyári fesztiválszezont éltünk meg, ráadásul az immáron véglegesített tagként visszatérő Kovács Zoli érkezésével hosszú idő után megszilárdulni látszik a gitárosi posztok kérdése is. A már hagyományosnak tekinthető élményorgiaként is aposztrofálható Balti Turné után még egy nagyszabású ZP-s koncert emelte a nyár fényét augusztusban, majd egy kassai és egy pécsi koncertet követően beköszöntött a korábban már előrejelzett koncertmentes időszak az év hátralévő részére. Ahogy azt már az év elején is jeleztük, egyfajta kreatív feltöltődés idejét éljük most, hiszen a ránk oly jól jellemző sűrű koncertnaptár mellett nem szerettünk volna összedobni az új számokat, mert hogy most ezen van a legfőbb hangsúly, megírni a Concord The World méltó folytatását.

Még a Balti Turné előtt forgattuk le a most debütáló videóklippet a koncertek egyik nagy húzónótájához, a The Last Partyhoz, aminek az ötletével Csabi jött elő egyik koncertünk előtt a próbateremnél pakolva. „Érdekes módon, akkoriban mindig a villamoson utazva értek utol a nagy ötlethullámok, így történt egy nyári délutánon is az 1-es villamos vonalán zötykölődve, amikor is kinézve az ablakon, épp a Népliget mellett elhaladva egy baráti grundfocimeccs jelenetsora elevenedett meg előttem.” Az alapkoncepciót nem akartuk túlbonyolítani, egyfajta önirónikus módon a régi és a jelenlegi tagok csapnak össze egy teljesen kötetlen kis focidélután. A mi esetünkben is lehet poénkodni ilyesmivel, hogy már simán kijönne két focicsapatra való az elmúlt évek során megfordult zenészek tekintetében, mi pedig egy humoros formában összehoztuk a múlt és a jelen szereplőit, hiszen attól még, hogy a sors úgy hozta, hogy elváltak útjaink, attól még ugyanúgy örömmel gondolunk vissza a régi dolgokra és bármikor szívesen leülünk egy jó közös sörözésre, vagy épp sütögetésre, amit a klip utolsó képkockáiban is lehet látni. Nem volt egyszerű összeszervezni persze a brigádot, hiszen szinte mindenkinek más dátum lett volna jó, de végül csak sikerült, igaz a végén így is kidőlt egy játékos az utolsó pillanatban, akinek a helyére Csobi, a zenekar régi jó barátja ugrott be spontán módon, haha. A bíró szerepe pedig egész egyértelműen Szűcs Szabolcsért, a zenekar tiszteletbeli 6. tagjáért kiáltott. A Lightouse forgatása után szinte egyből eldöntöttük, hogy kár lenne veszni hagyni a többi dalt, így a gyors és gördülékeny munkának köszönhetően ismét Farkas Christiánnal dolgoztunk, akivel párhuzamosan egy másik dal megfilmesítése is zajlott, aminek a premierje még szintén ez évben esedékes.

Szereplők:

Insane 2013 csapat
Érsek Gábor (dob)
Kovács Zoltán (gitár)
Takács Tibor (gitár)
Tóth Bertalan (ének)
Zahorán Csaba (basszusgitár, vokál)

Insane öregfiúk csapat
Knapp Oszkár (ének 1999-2007)
Molnár Bálint (ének 2007-2012)
Brünner Béla (gitár 1999-2004, 2006-2010)
Balogh Dániel (beugró megmentő turné gitáros)
+Csobánczi Péter (őscimbi & ős-hangmegfejtő)
+ a bíró szerepében Szűcs Szabolcs (őscimbi & ős-hangmegfejtő)

Ezt a cikket eddig 255 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..