Hírek

Interjúajánló: Deadscape

A Deadscape egy öttagú melodikus death metal zenekar, amely 2015 végén alakult, hazájuk Bulgária. Eredetileg Ivan Bratoev szólógitáros projektje volt, de a basszusgitáros/énekes Alexander Trifonov érkezésével zenekarrá alakult. A duó ezután kezdett együtt dolgozni, a már megkomponált dalokat tovább csiszolni és új anyagokon is dolgozni. Elsősorban a skandináv melodikus death metal színtérről és olyan bandákból merítve inspirációt, mint az Insomnium, In Flames, Before The Dawn, Dark Tranquillity.

Néhány év és számos változás után a jelenlegi felállás Ivan Kolev dobos, Mirela Kaneva énekesnő és Ani Dimitrova ritmusgitáros érkezésével alakult ki. A Deadscape aktívan kezdett el fellépni a helyi színtéren, megosztva azt számos bolgár metal társával.

2020-ban egy 4 dalos demo EP-t adtak ki, amely meglehetősen pozitív visszajelzéseket kapott a helyi és nemzetközi médiától. 2021-ben a Deadscape végül befejezte az „Of The Deepest Shade” című debütáló, teljes hosszúságú albumuk felvételét, és felkérte a világhírű producert, Dan Swanö-t, hogy gondoskodjon a keverésről és a masteringről. A lemez hivatalos megjelenési dátumát 2022. január 14-re tűzték ki.

A zenekarról és a zenéről bővebben a hamarosan megjelenő interjúban olvashattok!

Addig is itt van egy videóklip:

Kapcsolódó cikkek

Deadscape interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek