Hírek

Isten Háta Mögött Tag- és Közgyűlés

Egy rendkívüli tag- és közgyűlés segítségével üzeni az épp’ szunnyadó Isten Háta Mögött a világnak: még ha zenekarként inaktív is a formáció, tagjai egyáltalán nem azok. Április 29-én a Dürer kertben egy minifesztivál keretein belül mutatják meg jelenlegi és régvolt Isten Háta Mögöttiek, milyen szép hely ez a planéta. De vajon mi az a Bőrzsír?
A komprumisszummentes metálból indulva az új utakat kereső rockon át az elektronikába is belekóstoló Isten Háta Mögött hiába hibernálta magát 2011 őszén, tagjai továbbra is aktívak maradtak. A jelenlegi- és ex-IHM zenészek április 29-én egy rendhagyó tag- és közgyűlés keretein belül adnak ízelítőt arról, hogy miként is gondolkodnak a zenéről külön-külön, majd egy rendhagyó finálé keretein belül együtt is.

A taggyűlés résztvevői: Pálinkás Tamás (Tej), Hortobágyi László és Egyedi Péter (Óriás), Sándor Dániel (Tej, Seen), valamint Bokros Csaba (Dereng) és Győrfi István (Eejit Midget).

Az est napirendi pontjai:

TEJ – Pálinkás Tamás új formációja erősen foglalkoztatta a közvéleményt az anyazenekar leállásakor: vajon olyan lesz mint a Közkút? A Tej kifacsart táncos-popos alapjait Sándor Dániellel közösen forralja ki magából a frontember, s habár egyértelműen elektronikusabb megszólalású dalok születnek, a Tejben ugyanúgy tettenérhető lesz az nyitottság és a kísérletezés. A duó éppen első felvételeit rögzíti.

SEEN – Habár Sándor Dániel több formációban is aktív (többek között az experi-lowpop Volkova Sisters, valamint a Tej billentyűse), az este folyamán a Seen elvetemült, zajos-hangos, izgalmas szélsőségeket bejáró rockzenéjével képviseli leginkább önmagát. A Seen idén 2 EP-ből összeálló nagylemezt jelentet meg, amely a születés és a halál témakörét járja körbe koncepciózusan.

DERENG – Bokros Csaba ott folytatta az IHM után, ahol azt abbahagyta: a Vágtázó Halottkémekben is játszó Mestyán Ádámmal megalapította a Derenget, és azonnal belekezdtek kicsavart, ám mégis folyton összepasszoló témáik csiszolgatásába, melynek első lenyomatai a 2011-es Lágy Rész, valamint A szén-dioxid összegyűjtése és visszasajtolása földtani szerkezetekbe EP-k.

ÓRIÁS – Az Óriás sem tétlenkedett az elmúlt időszakban: 2011 novemberében egy 5 számos, ingyenesen letölthető EP-t jelentettek meg Gondalapos néven, amihez egyből két videóklipet is forgattak: az egymásba gabalyodó és több ponton találkozó Erősebben szorítsd és Mindenki írja kisfilmek egy helyszínen, valós időben, egyszerre forogtak. A zenekar épp tavaszi turnéját bonyolítja.

A napirendi pontok sikeres megtárgyalása után pedig színpadra lép a BŐRZSÍR, az est exkluzív meglepetése, melyben jelenlegi és korábbi IHM tagok szólaltatnak majd meg Isten Háta Mögött dallamokat. Az estét Pap Dávid Page, a Dereng dobosának másik zenekara, a Doomsday Funk nyitja majd.

Isten Háta Mögött Tag- és Közgyűlés
2012 Április 29. Dürer Kert
Fellép a Tej, a Seen, a Dereng, az Óriás, valamint az eredeti IHM dallamokkal szórakoztató Bőrzsír. Vendég a Doomsday Funk.
Kapunyitás: 19:00, belépő 1000 Ft.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek