Hírek

Itt az első 40… Újabb fellépők a FEZEN-en

Azt, hogy a székesfehérvári FEZEN evolúciója csodával határos mértékben felgyorsult, az elmúlt évek kiválóan bizonyították, azt pedig, hogy ez a fejlődés idén is folytatódik mindenki tudja, aki felcsipegette az elmúlt hónapokban elszórt információmorzsákat. Ám az ismétlés sosem árt, nem is beszélve azokról, akik lemaradtak valamiről. Nézzük tehát, kiket is lát vendégül 2013-ban a fehérvári MÁV pálya!

Ha nem mennénk tovább az elsőként konfirmált Deep Purple-nél, már akkor is nyugodt szívvel nevezhetnénk a fesztivált az idei év legfontosabb könnyűzenei eseményének a régióban, hiszen minden idők egyik legnagyobb rockzenekaráról van szó. Ám nem állunk itt meg a legendák csatasorba állításában, hiszen több óriási hatással bíró brigád reszeli majd a riffeket a focipályán. A Fear Factory, az Amorphis és a visszatérő Dragonforce arcpirítóan tehetséges zenészei pedig azt fogják bizonyítani, hogy a nagy öregek mellett a fiatalabb generációra is kötelező odafigyelni.

Sajnálatos módon az Arch Enemy a napokban visszalépett, de gőzerővel dolgozunk azon, hogy megfelelő színvonalú bandával pótoljuk a visszalépésük által keletkezett űrt. Az alábbi szűkszavú közleményt juttatták el hozzánk, melyet teljes egészében megosztunk veletek:

„Sajnálattal, de idén nyárra le kell mondanunk az európai fesztiválkoncertjeinket. Ennek oka olyan családi ügyek, amelyek az adott időszakban teljesen lekötik a figyelmünket. Jelenleg azon dolgozunk, hogy ezeket a bulikat átkössük a jövő évre. Szeretnénk megköszönni a fesztiválok szervezőinek és persze a rajongóinknak a megértésüket és a folyamatos támogatásukat. A köztes időt arra fogjuk használni, hogy befejezzük a munkát a közelgő DVD/BlueRay kiadványunkon és hogy folytassuk a dalszerzést a következő Arch Enemy lemezhez. Várjuk a találkozást veletek 2014-ben! Metál!

Némiképp barátságosabb húrokat fog pengetni a tavalyi elmaradását pótló Tito & Tarantula, akik messzeföldön híresek forró hangulatú koncertjeikről. Az MR2 vonal egyik legnagyobb ásza szintén nem hagy majd időt a végtagok pihentetésére, hiteles szemtanúk állítják ugyanis, hogy a N.O.H.A. képtelen hibázni élőben.

És ha már foci, akkor a hazai pálya előnyeit élvezőket se hagyjuk ki. Itt lesz a vérátömlesztésen átesettTankcsapda is, Ákos a Budapest Arénában óriási sikerrel bemutatott programjával érkezik. A közönség szívét mindörökre elkobzó Péterffy Bori is visszatér, ragyogni fog a Kispál által hagyott űrt játszi könnyedséggel betöltő Kiscsillag, és akkor még nem említettük az olyan kihagyhatatlan fesztiválkellékeket, mint a Heaven Street Seven, a PASO, a Vad Fruttika Fish!, a Supernem, aRoad, a Depresszió vagy a Subscribe. A szélsőségesebb műfajok képviselői közül érkezik az elmúlt évek legnagyobb robbanását előidéző Leander Rising, a Watch My Dying, az Insane, az idei év egyik nagy reménységének számító HELLAND,  de egy frissen újjáéledt legendát is láthatunk majd a betonkemény Neck Sprain képében. Természetesen az olyan lokális kedvencekről sem feledkezhetünk meg, mint a Cadaveres, az Eleven Hold vagy a Sleepless.

A program, a jelenlegi állás szerint:

07.31. szerda 08.01. csütörtök 08.02. péntek 08.03. szombat
Dalriada Tankcsapda Ákos Deep Purple
Kowalsky Meg A Vega Road Fear Factory Amorphis
Supernem Kiscsillag Dragonforce EDDA
Fish! Péterfy Bori & A Love Band Pokolgép Depresszió
Leander Rising Tito & Tarantula Európa Kiadó Vad Fruttik
Open Stage Ganxsta Zolee & A Kartell N.O.H.A. HS7
Insane Action Subscribe P.A.S.O.
Neck Sprain Junkies Brains Palotai Rewind
Watch My Dying Sleepless Wisdom Ocho Macho
AB/CD Lorán Barnabás HétköznaPI CSAlódások Cadaveres
Helland Rekop György Hollywood Rose Konflikt
Cherry Bomb Ska-Pécs Blind Myself
Eleven Hold Subscribe plays RATM
Pély Barna Trió Beat Dis
Dombóvári István Paradicsom
Badár Sándor
Aranyosi Péter

 

A korábbi évekhez hasonlóan április 10-től elérhetők lesznek a napijegyek is. A 3+1 napos bérletek április 11- május 10-ig 12.300 Ft-ért vásárolhatók meg. A mottó pedig továbbra is érvényes: korábban olcsóbb.

Kapcsolódó cikkek

FEZEN Fesztivál 2013 – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Portugál metál és mexikói lazulás, internacionális hepaj a FEZEN-en

KMZ

FEZEN Turnéra, magyar! – Idén a közönség turnézik a FEZEN-en

KMZ

FEZEN – Az Arch Enemy helyett a Moonspell érkezik augusztus 1-jén

KMZ

A Deep Purple lesz a Fezen Fesztivál exkluzív fellépője

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek