Hírek

Jigokü – Hate:Speech EP

A zenekart Magony Gergely, Balogh Ádám és Kuczora Gábor alapította, miután előző bandájuk (Forbidden Noise) földbe állt. Kezdetben teljesen szobaprojekt volt, egy gitáron íródtak a számok, amiket az összejövetelek során rögzítettek házi körülmények között. Mikor megíródott elég nóta, megkérték Szekeres Dávidot (ex-Godgiven, korábban a két zenekar többször is játszott együtt, és jó kapcsolat alakult ki közöttük), hogy segítsen leprogramozni a dobokat. 2019 elején két számot rögzített a zenekar a Ghostship Recordingsban Tóth Gábor (HARMED) vezetésével: a Third Cross és a Molten Glass áprilisban meg is jelent a digitális platformokon. Előbbi kapott egy videoklipet, amit Dávid és Gábor közösen készített.
Ezután Dávid is teljes jogú taggá vált. Tovább íródtak az újabb szerzemények, ezalatt kiderült, hogy Ádámmal nem teljesen egyeznek a többiek zenei elképzelései, így 2019 végén közös megegyezéssel, baráti viszonyban elváltak útjaik. Az új énekest Antalfi Ádám személyében találta meg a Jigokü, aki már felénekelte a február 22-én megjelenő, HATE:SPEECH című EP dalait. Ez az EP 4 számot tartalmaz, ezek közül az első (Inevitable) már kapott egy klipet. Ezt Takács Borisz (B42DIY) készítette.
Az egész kislemez, illetve a zenélés számukra arról szól, hogy feldolgozzák a mindennapos harcokat, kiéljék a frusztrációkat. Szövegeikben kifejeződik a düh és a tehetetlenségből fakadó gyűlölet a korrupt politikusok, a populista reklámcég vezetők, az őrült tömeggyilkosok (akik az előbbiek által befolyásolva egyre messzebb sodródnak a valóságtól), valamint az ember legnagyobb ellensége, a halandóság iránt.  

JIGOKÜ’s links:

Kapcsolódó cikkek

Jigokü – Molten Glass (Official Video)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek