Hírek

Job For A Cowboy „Sun Eater” megjelenik november 7-én; „Sun of Nihility” dalstream!

JOB FOR A COWBOY elkészült negyedik nagylemezük, a „Sun Eater” munkálataival. Producer Jason Suecof, vokalista Jonny Davy, gitáros Al Glassman és Tony Sannicandro, basszusgitáros Nick Schendzielos és session dobos Danny Walker egy elmés és technikás death metál albumot hoztak össze. A banda 2013-ban fejezte be turnézását a nyári Rockstar Energy Drink Mayhem fesztiválon. Ezek után a banda elhatározta, hogy minden figyelmét egy új lemezre összpontosítja, mely átfogja teljes dinamikatartományuk és tehetségük. Egyhangúlag megegyeztek a fővonalon, ami a futurisztikus dallamok, tágabb textúrák és tempók lett, hangsúlyozva az ősibb dalszerkezeteket. A végeredménye a „Sun Eater”, ami hangzásra nem csak egy új lemez, de egy teljesen új banda.

Sun of Nihility” meghallgatható és előrendelhető itt: metalblade.com/jobforacowboy

Jon Rice távozása után JOB FOR A COWBOY tisztában volt annak az űrnek a nagyságával, amit be kellett tölteni, valamint azzal a mélységgel és rugalmassággal, amit az új anyag megkövetelt, így igénybe vették Danny Walker tudását (Intronaut, Murder Construct, Exhumed). Walker szakmabeli kiválósága, ötvözve kreativitásával és lelkesedésével, nagyban befolyásolta a lemez végkifejletét; elég csak pár pillanatig hallgatni, hogy JOB FOR A COWBOY-t legjobb pillanatukban halljuk.

A szerzeményről gitáros Tony Sannicandro így elmélkedett: „Az album nagyon könnyen összejött. Az elképzelés már megvolt egy ideje, én pedig magamra vállaltam, hogy ezt a zenén keresztül bemutassam. A „Democracy”-hoz képest egy sokkal dallamosabb megközelítést választottam a szerkezetek és rétegek szempontjából, amik hangzásra kiegészítik a történetet.” A gitárduó másik fele, Al Glassman volt a maradék hajtóerő a banda hangzása mögött. Basszusgitáros Nick Schendzielos így folytatta: „Al hosszan és keményen riffel minden résztvevő javára. Nagyon előrelátó volt az írás folyamán, és hatalmas mozgásteret hagyott hogy lekeverhessem a dalokat a basszussal úgy, hogy hallani is lehessen. Szerintem végső soron kihoztuk a személyiséget mindegyik dalból.”

Audiohammer producere, Jason Suecof, akinek első ütközése a bandával a 2009-es „Ruination” során volt, már lassan hat éve együtt dolgozik velük. Kevesen ismerik annyira a banda stúdiós teljesítményét mint Suecof, a „Sun Eater” „hangulatát” pedig ő is érezte: „A banda egytől-egyik kiváló zenészekből áll, és simán teljesítményük csúcsán vannak. Ez az új album kiváló egyvelege mindegyikőjük munkájának, amit pedig kaptunk az valami olyasmi, ami bemutatja mindenki zenei tehetségét anélkül, hogy túl technikássá fajulna. Az albumban van lélek és az kibaszott brutális!”

Sun Eater” Európában november 7-én jelenik meg a Metal Blade Records-on keresztül!

Kapcsolódó cikkek

JOB FOR A COWBOY – Sun Eater

Gwanath

Job For A Cowboy „Eating The Visions Of God” debüt a Metal Sucks-on

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy announce Danny Walker as studio drummer for new album!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy begin work on new album, post Mayhem live drum cam footage!

KMZ

Job For A Cowboy Interjú

Jillian

Job For A Cowboy, Beneath The Massacre, War From A Harlots Mouth, Gorod, As They Burn, Make Them Suffer – Koncertbeszámoló

Jillian

Hot News: Job For A Cowboy to headline Bonecrusher Fest Tour in March of 2013!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – More Studio Footage Posted; Drum Catches Up With Jon Rice

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Exclusive Video Premiere Courtesy Of Bloody Disgusting!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Prepare For Summer Slaughter Trek

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy announces full European tour as direct support of Dying Fetus!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – New “Imperium Wolves” Lyric Video Posted

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Issue Tour Wrap-Up

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Album Streaming In Its Entirety At Revolvermag.com

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – New Track Premiere Hosted By Guitarworld.com

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Premiere new track at Metal Underground and releases first of „The Leads Are Weak” video series!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Release First Of “The Leads Are Weak” Video Series

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Arizona Death Metal Legion To Kick Off Metal Alliance Tour

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy to unleash new studio offering ‘Demonocracy’! Album info, front art and new track revealed!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Death Metal Goliaths To Unleash New Studio Offering

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek