Hírek

Júniusban ismét visszatér az ír kocsmapunk Dropkick Murphys!

Bátran állíthatjuk, hogy a Dunáig, sőt, azon is túl fog folyni a sör június tizenkettedikén, amikor is negyedszerre tér majd vissza Budapestre az ír kocsmapunk emblematikus zenekara, a Dropkick Murphys! A bostoni srácok aktuális turnéja egyben eddigi húsz éves karrierjük ünneplése is, amihez természetesen egy igazi best of-program dukál. Ha ott voltál a két évvel ezelőtti szabadtéri koncerten, tudod miért, ha pedig még nem láttad élőben őket, azért kell ott lenned a nyár legjobb hangulatú koncertjén!

Ha négy szóban kellene jellemezni az idén húsz éves Dropkick Murphyst, a következőket mondanánk: folklór, punk, munkásosztály, sör. Utóbbi nem is igényel hosszabb magyarázatot, hiszen a zenekar a nevét Dr. John Murphy híres detoxikálója után kapta. Ami pedig a többit illeti: a csapat hangzását a kezdetektől fogva meghatározta a Bad Religion-, a Rancid- és a The Clash-féle punk, amivel aztán a már Al Barr énekessel kiadott második lemezen, a The Gang’s All Here-ön egyre több ír népzenei elem és hangszer vegyült. A bevált recept alkoholgőze pedig egy sor ivásra és pogóra buzdító himnuszban párolódott le, köztük a klipes Tessiben, amely a The Pogues után ismét visszahozta a kelta punkot, mint műfajt a köztudatba.

A zenekar azonban a sikerek ellenére is hű maradt az elveihez, az amerikai munkások érdekvédelméhez. Többek közt máig minden általuk eladott póló Amerikában készül, az eladásukból befolyt összeget pedig sokszor jótékonysági célokra ajánlják fel. Ez a fajta egyenesség, párosulva a rájuk jellemző életigenléssel és a hagyományok maximális tiszteletével, pedig azt eredményezte és eredményezi máig, hogy a Dropkick Murphys folyamatosan teltházas koncerttermekben lép fel, repülő söröskorsók kereszttüzében. Még egy dolog nem változott ugyanis az idők során: a zenekar májgyilkos-attitűdje és a képességük, hogy olyan ittas összeborulásra késztető örökzöldeket írjanak, mint az I’m Shipping Up To Boston, a Rose Tattoo, a Wild Rover vagy épp a beszédes című Bastards On Parade.

Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk, hogy ezek mindegyike felcsendül majd június tizenkettedikén, mivel a zenekar a kerek évfordulóhoz illően egy Szent Patrik napját is túlszárnyaló örömünnepet csap majd, az életmű összes fontosabb számával. Csak ismételni tudjuk magunkat: a Dropkick Murphys visszatérése egyben a nyár egyik legjobb hangulatú koncertjén!

A Phoenix Music Hungary és a Barba Negra Track bemutatja:

DROPKICK MURPHYS (USA) – 20th Anniversary Tour

2016. június 12., vasárnap 18:30
Barba Negra Track, Neumann János utca 2.

Jegyár: a korlátozott számú early bird jegy 4500 forint, elővételben (1000 darab) 5500 forint, helyszínen pedig 6500 forint. Early bird jegyek vásárolhatók Barba Negra pénztárában, illetve online a Barba Negra honlapján (www.musicclub.barbanegra.hu) és a Tixa.hu rendszerében (www.tixa.hu), elővételben pedig a felsorolt helyeken túl a CD Pincében is.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek